Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Koud-Zuid
Ariane Meijer

 

Een literaire thriller zoals op de omslag vermeld is het absoluut niet, maar het is wel een lekker spannend verhaal. De hoofdpersoon is dit keer eens niet een verveelde yup, of een slimme inspecteur, maar een beeldschoon onnozel blondje.
Rijk is ze ook, want ze is getrouwd met de zeer succesvolle Gidon, die ze al kent vanaf haar schooltijd. Wat hij precies voor werk doet, dat weet Donia niet, het interesseert haar eigenlijk helemaal niet. Haar doen en laten draait alleen om Donia zelf, en zolang dat goed gaat, ach, wat zal ze zich druk maken?
Maar als haar echtgenoot op klaarlichte dag doodgeschoten wordt, kan ze er niet meer omheen: zijn dood heeft te maken met zijn werk, en daar zit dus een luchtje aan. Ze wendt zich tot Daniel, de zakenpartner, tot ze tot haar schrik ontdekt dat hij haar laat schaduwen. Niet te vertrouwen dus, en zijn vrouw is ook al niet de goede vriendin die ze aan haar dacht te hebben. Jason dan, die interessante knappe man, die werk van haar maakt? De politie-inspecteur die zo aardig is zijn schouder te lenen om uit te huilen?


Donia komt steeds meer alleen te staan, en blijkt helemaal niet zo dom te zijn als ze zich altijd voorgedaan had. Maar het valt niet mee om zelf initiatief te nemen, gewend als ze is alles aan anderen over te laten. En zo valt ze nog wel een paar keer in de fout, ze vertrouwt de verkeerde mensen.
Als haar dochter Julia gevaar loopt, ontdekt Donia dat ze meer in haar mars heeft dan iedereen, zijzelf incluis, dacht. En ze krijgt hulp van boven...


Het verhaal speelt in Amsterdam, in Oud-Zuid, in een herkenbaar milieu. Ook de allochtone waarzegster met de I Tjing passen daarin, en zelfs Donia's droomduiding maakt het boek niet zweverig.
Dat dit domme blondje meer in haar mars heeft dan haar uiterlijk aangeeft, wordt heel geloofwaardig neergezet. Het verhaal is zo spannend dat je het door blijft lezen, tot het uit is.
Nu nog dat literaire waarmaken en Ariane Meijer hoort tot de betere schrijvers.
Prettig vind ik ook dat dit boek gelukkig geen aanknopingspunten biedt voor een serie!


Paperback | 240 Pagina's | Uitgeverij Sirene ISBN10: 9058314472

© Marjo, mei 2007

Reageren? Klik hier!

Recensies

Boven