Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De engelen des doods
David Hewson

 

Op een klein eiland bij Venetië, het Isola degli Arcangeli, woont en werkt de familie Arcangelo. Het zijn glasblazers. Helaas gaan de zaken niet zo goed, hun glas verkoopt nauwelijks meer, en ze balanceren op het randje van de ondergang.
Een rijke Engelsman Hugo Massiter, biedt hen een groot geldbedrag aan: hij heeft grootse plannen met het eiland, maar het enige dat de Arcangelo's willen is glas blijven blazen. Ze komen tot een compromis en het contract wordt opgesteld.
Maar Massiter is niet helemaal zuiver op de graat. Dat ontdekken tenminste de inspecteurs die ingeschakeld worden als er een brand uitbreekt in het glasatelier. Een van de broers en zijn vrouw komen om het leven. Volgens de politie-inspecteur van Venetië is het niet moeilijk te snappen wat er gebeurd is: de man heeft zijn vrouw vermoord en heeft daarna zelfmoord gepleegd. Het is de bedoeling dat de twee inspecteurs uit Rome, die eigenlijk een soort ballingschap uitzitten in Venetië, het onderzoek snel en duidelijk afronden. Maar Nic Costa, Leo Falcone en Gianni Peroni zijn niet zo gauw tevreden, zij bijten zich als altijd vast in de zaak en ontdekken dingen die verborgen hadden moeten blijven. Ook hun vriendinnen, Emily, een voormalig FBI-agente en Teresa, patholoog-anatoom spelen een rol in de zaak.
Het is zeer tegen de zin van de Venetiaanse inspecteur, die duidelijk een vazal is van Massiter, dat het nu zeker geen klip en klaar geval zal worden!
Ik ken Venetië niet, en wat ik er van te 'zien' krijg via dit boek, is bepaald geen reclame. Hewson maakt het niet mooier dan het is, denk ik. Natuurlijk is dat ook niet zijn bedoeling. Het is een thriller tegen de achtergrond van... en die is zeer geslaagd.
Lekker spannend, zoals we Hewson kennen.

 

Paperback | 320 Pagina's | Uitgeverij De Fontein 2008 ISBN10: 9026122705 | ISBN13: 9789026122705 Originele titel 'The lizard's bite' vertaald door Ineke van den Elskamp

Zie ook de foto's van de plekken die Hewson gebruikt in zijn boek


© Marjo, april 2008

Reageren? Klik hier!

Recensies

Boven