Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Wulffers en de zaak van de bloedverwantenWulffers en de zaak van... de bloedverwanten
Dick van den Heuvel & Simon de Waal

Dit is het tweede deel van de serie over politiepredikant Wulffers.
Het zoontje van Leontien Boffet, de vijfjarige Sam, verdwijnt als ze aan het winkelen is in de Bijenkorf. Haar man is een zeer rijke ondernemer, die in de Quote 500 staat en men denkt dus dat het kind ontvoerd is, om losgeld te krijgen. Al snel blijken de zaken niet zo eenvoudig te liggen als men aanvankelijk denkt. Leontien vertelt niet de waarheid en als die uiteindelijk aan het licht komt, komen de zaken heel anders te liggen.


Het boek heeft weer een verrassende plot, maar het nadeel is dat het een en ander wel wat ongeloofwaardig wordt. Een ander nadeel blijf ik vinden dat de hoofdpersonen erg vaag blijven. De mensen van de politie hebben helemaal geen karakter en alleen de karakters van de andere betrokkenen hebben iets meer diepte.
Het zijn dunne boekjes, die vergelijkbaar zijn met de verhalen van Baantjer over De Cock en de verhalen van De Waal en Baantjer over Bureau Raampoort. Hierin hebben de hoofdfiguren echter wat meer karakter.


Ik zal de boeken over Wulffers toch wel blijven lezen, omdat ik benieuwd blijf of er meer ontwikkeling komt in de karakters en omdat de plots wel verrassend zijn.


ISBN 9789023991168  |Paperback | 132 pagina's | NUR 331 | Uitgeverij Mozaiek |oktober 2004

© Renate, 26 februari 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven