Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Stormachtig BerlijnStormachtig Berlijn
Evi Dekker


Suzanne heeft veel succes als interieurontwerper. Dat ligt vooral aan haar eigenzinnigheid, ze wil goed en gedegen werk afleveren met materiaal dat niet alleen degene voor wie ze het doet mooi vindt, maar zij zelf ook. En zij houdt er van om te recyclen: materiaal dat uit sloop overblijft opnieuw gebruiken. Als je dat niet accepteert wordt ze een haaibaai! Graag of niet!
Ze wil zelfstandig zijn, helemaal prima, maar dat gaat soms wel ten koste van anderen. Ze lijkt maar niet te zien dat ze haar naaste medewerker Niels niet zo netjes behandelt. Als ze hem nodig heeft mag hij opdraven, maar verder? Ze zegt het zelfs tegen hem: haar kat is haar meer waard dan hij!
Met haar ouders is ze gebrouilleerd, ook al vindt haar broer dat ze dat maar eens goed moet maken. Er is wel goed contact met haar oma, gelukkig.

Om dit leven vol te kunnen houden gaat ze één keer in de maand naar Berlijn. Daar heeft ze een vast logeeradres bij Vati, die ze al jaren kent. Hij verwent haar graag, wel lekker nu ze geen contact heeft met haar eigen vader. In Berlijn leeft ze zich uit: dansen in nachtclubs. Ze had daar een vriendin voor, maar die is uit Berlijn weg verhuisd en nu is er Ute voor in de plaats. Ute heeft geen idee dat de Zoey die zij kent in Berlijn in Nederland Suzanne is, een succesvol zakenvrouw.
Overdag bezoekt Suzanne in Berlijn graag plekken waar de tijd heeft stilgestaan: lege fabrieken of andere panden. In Nederland zouden ze gesloopt zijn, hier blijven ze staan.


Ze heeft haar leven goed op orde vindt ze zelf. Maar misschien wel te goed: er duikt een man op die van alles van haar weet wat hij niet kan weten! Nota bene in Berlijn!  Wie is die Jeffrey Vermeulen met zijn koude ogen? Wat moet hij van haar?
Als hij ingehuurd blijkt door een concurrent, schrikt ze enorm: een bedrijf dat veel groter is dan het hare, maar dat nog groter wil worden, is van plan haar bedrijf met huid en haar – zij mag wel blijven! – op te slokken. Dat voor geen goud! Suzanne wil houden wat ze heeft: een succesvol bedrijf en zelfstandigheid. Maar deze grote tegenstander gaat over lijken, dat blijkt al snel. En de politie kan haar niet helpen.
Wat kan Suzanne doen om overname te voorkomen? Ze zal in ieder geval eerst eens de bezem door haar eigen leven moeten halen. Maar dan blijkt ze goede vrienden te hebben.


Het verhaal begint rustig, het kabbelt rustig door, met veel aandacht voor details. Storm lijkt er nauwelijks op komst. Maar jawel, de wind wakkert aan en tenslotte waart er echt iets rond. Storm? Dat valt wel mee. Je verwacht wel zo’n beetje dat er gaat gebeuren wat er inderdaad gebeurt. De stijl is evenwel zodanig dat je door wilt lezen, de hoofdstukken zijn namelijk kort, dus ach, nog eentje dan… en zo vlieg je door het boek!
Het is vooral de confrontatie met zichzelf die het boek interessant maakt. Want Suzanne leek het allemaal wel voor elkaar te hebben, maar eigenlijk wist ze wel dat er lijken in de kast zaten.
En die moet ze opruimen.


Evi Dekker (1986) is een pseudoniem. Dit is haar tweede thriller.


ISBN 9789402708974 | paperback | 320 pagina's | Uitgeverij Harper Collins | november 2021

© Marjo, 8 februari 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER

Recensies

Boven