Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altRecht gezet
Jara Lee


Dit is de afsluiting van drie delen ‘Rechteloos’, ‘Eigen recht’, en deze dus: ‘Recht gezet’. Wat er vooraf ging kan ik niet vertellen, dit derde boek is mijn eersteling.


Het boek begint met Jean. Hij is in dienst van Ramon, maar als deze hem opzoekt op zijn geheime plek, weet Jean niet dat het Ramon is. De man geeft zich uit voor Alphonse.
Jean blijkt een boerderij te hebben opgeblazen waarbij dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Ook is Jean degene die brand heeft gesticht in een appartement in Parijs. 
Wie is die Ramon, waar alles om lijkt te draaien? Waarom is hij incognito?


Intussen is er heibel in de familie Millevoye. Rechter Millevoye de Lamartine is onlangs vermoord en Claudette geeft een verklaring op de televisie. Zij beweert dat haar opa gedood werd in opdracht van iemand binnen justitie. Haar complottheorie wordt niet bepaald in dank aanvaard. Niet binnen de familie, waar  de emoties nog hoger oplopen doordat ze met twee Duitse jongens, Dieter en Gunther, aan is komen zetten. Hun ouders zijn eveneens vermoord. Toevallig of ook slachtoffer van de bende van Ramon?


Ook Ramon en zijn bende zijn verrast door het televisie-interview. François en Ylenia zijn - lijkt het – de enige bendeleden die nog over zijn. Maar zij blijken nu het doelwit te zijn van Ramon!
Is die zijn hele bende aan het oprollen?


Ylenia is patiënte geweest van de psychiater Simon. Dezelfde Simon heeft een relatie gehad met Ramon, maar weet niets van de bende en van Ramons plannen. Hij heeft connecties met de familie van de rechter, en wordt tot hun verbijstering hij opgepakt als hij een gestolen auto aan gaat geven.
Claudette is niet de enige die op de televisie verschijnt, en als Simon (weer vrij) een foto van Ramon ziet, beginnen er stukjes van de puzzel op hun plaats te vallen. Ook Ylenia en François trekken hun conclusies. En zo vallen de verschillende verhaallijnen in elkaar.


Behalve dat het wat lastig was om het verhaal te volgen zonder kennis van de eerste twee delen is dit een vlot lopende misdaadroman. In steeds wisselende verhaallijnen wordt een verrassend verhaal verteld, gedetailleerd, maar gelukkig niet als er slachtoffers vallen. De details en beschrijvingen vertellen over de personages, over hun ideeën en reacties. Er zijn veel prettig gestelde dialogen, het is spannend en leest als een trein.


Jara Lee
is pseudoniem voor het echtpaar Jan en Rachel van der Lee.


ISBN  9789089546265 | Paperback| 411 pagina's | Uitgeverij Elikser| mei 2014

© Marjo, 10 juni 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven