Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altKroongetuige
Josten & Smits


Na een aangrijpend voorval zegt speciaal agente Denise de Wit haar baan bij de politie vaarwel. Ze besluit in te gaan op een uitnodiging van het tijdschrift Myrthe – met een dikke knipoog naar het blad Linda – en gaat voor het magazine op de foto met topadvocaat Ben Reinhardt. De pittige Denise maakt indruk op Ben en hij biedt haar een baan als advocaat op zijn kantoor aan. Denise gaat op zijn aanbod in en maakt hiermee een opvallende carrièreswitch. Politiemensen proberen criminelen immers de gevangenis in te krijgen terwijl advocaten betaald worden om het tegenovergestelde te bewerkstelligen.

Als eerste buigt Denise zich over een zaak waarbij ze illegale kledingproductie van het bekende merk Tommy Hilfiger onder de loep neemt. Het lijkt een vrij ongevaarlijke zaak, ware het niet dat de namaakkleding een nevenactiviteit blijkt te zijn van de gevaarlijke crimineel en vrouwenhandelaar Goran Goltas. Dit maakt de zaak ingewikkeld want Goltas wordt vertegenwoordigd door de nieuwbakken baas van Denise. Wanneer Denise overwerkt is ze getuige van verdachte activiteiten op het advocatenkantoor. Wat ze echter niet weet is dat zij zelf ook is opgemerkt.

Denise heeft behoorlijk wat aan haar hoofd en er is meer. De broer van Denise lijkt van de aardbodem verdwenen. De vader van Denise is rijk geworden door drugshandel en Denise is bang dat haar broer Casper in de voetsporen van zijn vader is getreden. De zoektocht naar haar vermiste familielid is niet zonder gevaar. Denise is zich er niet van bewust dat haar leven op het spel staat.

Niet alles in het verhaal vind ik even geloofwaardig en de verhaallijn kent wat zwakke punten. Daarnaast doen de  vrouwen in het boek eerder denken aan een mannenfantasie dan aan de werkelijkheid. Zo komt er in het boek een vrouw met een hoge functie voor, die in haar vrije tijd met haar assistente het bed induikt. De dames lijken drukker met het uittesten van nieuwe seksspeeltjes dan met hun veeleisende banen. Ook Denise is erg bezig met haar seksleven en wil beslist geen telefoonnummers uitwisselen na een passievolle nacht met een wildvreemde. Minder aantrekkelijke dames of vrouwen die niet meer piepjong zijn worden niet erg sympathiek bejegend. Zo wordt er een dame vanwege haar grote neus niet al te knap bevonden maar vanwege haar flinke boezem kan ze er dan toch wel mee door. Op een gegeven moment wordt er midden in de nacht een politieagent wakker gebeld. Zijn vrouw reageert chagrijnig wat mij logisch lijkt voor iemand die zojuist uit haar slaap is opgeschrikt. De auteurs hebben echter een andere verklaring voor het gemopper: De vrouw is in de overgang. Om dat laatste moest ik wel even grinniken, hoe verzin je het.

Kroongetuige is naar mijn mening een boek dat vooral mannen aan zal spreken. Het verhaal bevat actie, snelle auto’s en mooie vrouwen. Het heeft snelheid en biedt een verhaal met slechteriken en machtige mannen. Denise de Wit is een beeldschone dame met pit en een flinke seksdrive. Het verhaal over de complexe band met haar familie is boeiend, daar had ik graag meer over gelezen. Wie dol is op verhalen vol actie en vrouwelijk schoon en niet al te veel waarde hecht aan geloofwaardigheid en diepgang, zal zich zeker vermaken met dit boek.

ISBN 9789022999301 | Paperback | 320 pagina’s| A.W. Bruna uitgevers | september 2012

© Annemarie, 13 september 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven