Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

 altVerdronken hart
Lisa Unger

Birdie Burke verwacht zoals ieder jaar haar familie op ‘haar’ eiland: Heart Island.
Maar het zal dit jaar niet gaan zoals de voorgaande jaren. Eerst al vertrekt haar echtgenoot Joe naar het vasteland, hij heeft geen zin in al die poespas - dus moet ze haar zoon en dochter alleen ontvangen. Birdie voelt zich niet zo goed, heeft last van ischias, en ze denkt ook nog mensen – geesten? – te zien, terwijl er niemand op het eiland kan zijn.
De zoon belt af, en verwittigt meteen zijn zus dat hij pas weer op het eiland zal komen als hun moeder dood is. Al meteen is er spanning:  wat is er tussen de zoon en zijn moeder gaande?

Kate, die zus, is al aan het pakken, om met man, zoon en dochter de volgende dag te vertrekken. Ze wil graag naar het eiland, omdat ze daar dol op is. Zij neemt haar moeder voor lief.
Maar dan verstuikt Brendan zijn enkel, en eigenlijk wil Sean, zijn vader, liever zelf de open dag leiden van het huis dat hij net in de verkoop heeft. Zo vertrekt tenslotte Kate alleen met haar dochter Chelsea, maar ze nemen dan weer wel diens vriendin Lulu mee. Sean en Brendan zullen later komen.

Maar ze zijn niet de enigen die op weg zijn naar het eiland. Ook Emily is onderweg, met twee mannen van wie de een haar partner, en de ander diens ‘vriend’. Zij worden gezocht door de politie, Emily bevindt zich in een hachelijke situatie!
Zij en Kate kennen elkaar niet, maar hebben wel een link met elkaar.
Hoe dat allemaal zit wordt duidelijk op het eiland, waar de situatie alleen al vanwege de samenkomst van deze zo verschillende mensen penibel wordt, en dan doet het eiland zelf ook nog zijn best: er steekt een storm op, hetgeen uitval van elektriciteit kan veroorzaken. Communicatie via de mobiele telefoon of internet is sowieso al moeilijk, tot grote ergernis van Lulu, die het hele eiland maar niks vindt.

Meerdere familiegeheimen, een storm en geesten vallen samen met de snode plannen van Emily’s gezelschap. Het levert een superspannend verhaal op.
Er hangt een duistere sfeer, door Unger zeer goed weergegeven, en omdat er een algemene wetende verteller is krijgt de lezer inkijkjes in de meest belangrijke personages, hun karakters worden goed uitgediept. Door afwisseling en onderbrekingen door middel van details die niet belangrijk lijken vervullen, maar wel degelijk een rol vervullen, stijgt de spanning alleen maar.  De twee verhaallijnen haken in elkaar, de storm en de verlatenheid van het eiland doen hun werk.
Je kan niet anders dan doorlezen, iedere pagina brengt meer spanning!


ISBN 9789400501713 | paperback | 336 pagina's|  Bruna | mei 2013
Vertaald uit het Engels door Jaap-Wim van der Horst

© Marjo, 31 mei  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven