Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

DuivelspactDuivelspact
Loes den Hollander


Door Roel voelde Marijn eindelijk dat ze leefde. Het was alsof hij haar van extra zuurstof voorzag waardoor ze voor het eerst in haar leven vrij kon ademen. Dat haar welgestelde familie het maar niks vond dat ze met een tuinarchitect ging trouwen, was misschien wel de kers op de taart. Marijn voelde zich eindelijk vrij.


Op hun trouwdag, vijf jaar geleden, sloeg het noodlot toe. Roel had een verrassing voorbereid. Hij zou Marijn met een bijzonder voertuig ophalen. Marijn hoopte dat het schril zou afsteken bij de protserige limousine waarin haar familie naar het gemeentehuis zou rijden. Deze dag was van haar en Roel alleen. Dat ze zich niet aan de hen opgedragen regels van de familie zouden houden, voelde heerlijk. Het vreselijke nieuws sloeg dan ook in als een bom. Roel was, in zijn trouwpak, op een opgevoerde scooter tegen een boom geknald. Zijn verrassing werd hem fataal.


Al vijf jaar leeft Marijn in een roes. Op steun van haar familie hoeft ze niet te rekenen. Haar moeder is een vreselijke vrouw, die haar jeugd tot een hel heeft gemaakt. Marijn heeft geprobeerd haar broer en zus te vertellen wat haar moeder haar heeft aangedaan maar ze stuitte op een muur van ongeloof. Haar vader is dement en herkent haar nauwelijks meer. Marijn staat er alleen voor.


Dan meldt zich een onbekende. Terwijl Marijn nog altijd uit alle macht de dood van Roel probeert te verwerken, vertelt de al wat oudere vrouw haar dat ze het ongeluk heeft zien gebeuren. Roel is niet zomaar van de weg geraakt. Een dronken drietal vond het grappig om Roel te laten schrikken waardoor hij de macht over het stuur verloor. Het spijt de vrouw dat ze zich niet eerder heeft gemeld. Ze weet precies om wie het gaat en ze heeft een plan gesmeed. Een wraakzuchtig plan.


Het drietal heeft zich nooit bij de politie gemeld. Ze zijn vrolijk doorgegaan met leven. Nu zullen ze boeten voor hun gruwelijke misdaad. Marijn en haar nieuwe vriendin Selma, die op een soortgelijke manier een dierbare is verloren, zullen de partners van de drie vrienden om het leven brengen. De drie onverantwoordelijke vrienden zullen straks voelen hoe het is een dierbare te verliezen. Ze zullen lijden en rouwen, net als Marijn en Selma.


Arjan, Remco en Belinda zien het enorme zwaard van Damocles dat boven hun hoofden hangt niet. Ze zijn te druk met hun eigen sores en proberen de nare gebeurtenis uit alle macht te vergeten. Ze hebben het nooit aan iemand verteld. Arjan richt al zijn aandacht op een pijnlijke vechtscheiding. Zijn ex Jacky heeft hem bovendien venijnig toegebeten dat hij misschien niet eens de vader van hun twee dochters is. Hoewel Remco nog vaak aan het voorval denkt, gaan zijn gedachten vooral uit naar de kinderwens van zijn Leonie. Remco wil beslist geen kinderen maar Leonie kan ineens aan niets anders meer denken. Ook Belinda wil dolgraag kinderen maar het lukt haar maar niet zwanger te worden.


Dan, kort na een uit de hand gelopen ruzie tussen Arjan en Jacky, wordt Jacky om het leven gebracht. Op haar dode gezicht is de blauwe plek van de klap die Arjan haar enkele dagen voor haar dood gaf, nog altijd duidelijk zichtbaar. Terwijl de politie Arjan als hoofdverdachte aanmerkt, slaat bij Marijn de paniek toe. Ze wist helemaal niet dat Arjan en Jacky in scheiding lagen! Toch is er geen weg meer terug. Leonie is de volgende op de dodenlijst.


Duivelspact is spannend, leest als een trein en zit vol verrassende verhaalwendingen. Ik dacht de schrijfster te doorzien maar in plaats daarvan zette ze me heel slim op het verkeerde been. Heerlijk! Dat Marijn woedend op de drie vrienden is, is natuurlijk goed te begrijpen maar waarom stemt ze zomaar in met het lugubere plan van de onbekende vrouw? In de loop van het verhaal wordt duidelijk dat er veel meer aan de hand is geweest in het leven van Marijn. De knop in haar hoofd is niet zomaar omgegaan.


Loes den Hollander heeft het aangedurfd om een vrij onbekende vorm van kindermishandeling aan de kaak te stellen. Ze doet dat op weergaloze wijze waardoor ik Marijns daden veroordeelde maar toch met haar meeleefde. Deze contante emotiestrijd, gecombineerd met een verrukkelijk dramatisch verhaal, zorgde ervoor dat ik deze thriller in één ruk heb uitgelezen. Ik snap heel goed dat er al meer dan 1 miljoen boeken van deze schrijfster zijn verkocht!  


ISBN 9789045210292 | paperback | 298 pagina's | Karakter Uitgevers | oktober 2016

© Annemarie, 14 november 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven