Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Blind dateBlind date
Marelle Boersma


De liefde van je leven vind je niet zomaar. Moon is dan ook tegen wil en dank single. Tijdens haar zoektocht naar de ware belandt ze regelmatig in bijzondere situaties die ze vol vuur, en enigszins aangedikt, op haar blog beschrijft. Moon heeft talent voor het schrijven van blogs en het bezoekersaantal is indrukwekkend. Onlangs is ze zelfs benaderd door een investeerder. Iemand ziet toekomst in haar blogs en wil er geld in pompen om er een winstgevende onderneming van te maken.


Moon kan bijna niet geloven dat iemand haar de mogelijkheid biedt aan haar tirannieke bazin Tanja te ontsnappen. Moon rent zich de benen uit het lijf voor een vrouw die niet in staat is haar inzet met een beetje waardering te belonen. Wat zou het heerlijk zijn om de vrouw die haar dagelijks het leven zuur maakt te kunnen zeggen dat ze opstapt. Laat Tanja maar iemand anders zoeken die ze als slaaf kan behandelen!


Wel is er een klein probleem. Moon kent de persoon die heeft aangeboden haar leven ingrijpend te veranderen behoorlijk goed. Ze beseft dat het feest niet doorgaat als haar identiteit aan het licht komt.  Bijna niemand weet dat zij de blog schrijft en dat moet zo blijven. Samen met haar beste vriendin Amy bedenkt ze een plan van aanpak. Is het mogelijk om met de investeerder in zee te gaan zonder haar naam te noemen? Moon besluit de geldschieter nog even aan het lijntje te houden. Voor het eerst in haar leven heeft zij de touwtjes in handen en dat voelt goed.


Hoewel Moon op haar blog beweert een happy single te zijn, is ze in werkelijkheid allesbehalve gelukkig. Een jaar geleden is haar iets vreselijks overkomen. Fragmenten van wat er toen gebeurd is, spoken nog altijd door haar hoofd. Moon heeft nooit aangifte gedaan want toen ze na het vooral thuiskwam, was er nog iets veel ergers gebeurd. Haar vader was overleden. Sindsdien woont Moon in een ongezellig appartementje. Ze mist vooral haar broertje Chiel, die het downsyndroom heeft, enorm. Voor het eerst in hun leven, wonen ze niet meer onder een dak.


Wanneer Moon haar oude vlam Nick tegen het lijf loopt, besluit ze hun contact te hernieuwen. Ze was nog maar een tiener toen ze verkering met hem had maar hij bezorgt haar nog altijd vlinders in haar buik. Haar beste vriendin Amy is niet blij met Nicks terugkeer. Ze weet nog dat Moon ontroostbaar was toen hun relatie destijds op de klippen liep. Amy maakt zich sowieso grote zorgen om haar vriendin. Het gaat niet goed met Moon en Amy is tot alles bereid om haar te helpen. Wanneer een onbekende vreemde reacties op de blogs van Moon achterlaat, neemt de bezorgdheid toe. Is Moon wel zo veilig en anoniem als ze hoopt te zijn?


Blind date begint met een spannende proloog waardoor ik als lezer meteen in het verhaal zat. Waar is Moon zo bang voor? Wie jaagt haar angst aan? Schrijfster Marelle Boersma zorgt ervoor dat de spanning geen moment verslapt. Met zorgvuldig geplande verhaalwendingen liet ze mijn achterdocht flink toenemen. Is Amy wel zo’n toegewijde vriendin en heeft Nick echt het allerbeste met Moon voor?


Het verhaal wordt vanuit meerdere perspectieven verteld. Niet alleen Moon maar ook Amy en bazin Tanja krijgen ruimte hun verhaal te doen. De hardvochtige Tanja blijkt er geheime fantasieën op na te houden en Amy’s trouw aan Moon begint behoorlijk beklemmend te worden. Amy koopt zelfs speciaal kleren en schoenen voor het geval Moon iets van haar wil lenen. Hoe ze dat allemaal van haar bijstandsuitkering doet is me trouwens een raadsel. Dat is ook het enige wat ik op deze thriller aan te merken heb want Blind date zit uitstekend in elkaar, is spannend van begin tot eind en een tikje ondeugend. Marelle Boersma wist me heel listig steeds op het verkeerde been te zetten, iets waar ik erg van kan genieten. Zo hoort een goede thriller in elkaar te zitten. Blind date is dan ook een echte aanrader.


ISBN 9789461092069 | paperback | 317 pagina's | De Crime Compagnie | januari 2016

© Annemarie, 28 februari 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven