Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Het meisje op de wegHet meisje op de weg
Michael Berg


Wanneer Anne Givernaud als een blok valt voor de spannende blonde reus en er zelfs haar echtgenoot na twintig jaar voor in de steek laat, heeft ze geen idee dat haar leven haar meer spanning zal gaan bieden dan haar lief is. Het was niet niks om deze nieuwe weg in te slaan, iedereen in haar omgeving verklaart haar voor gek, haar vertrouwde wereldje opgeven voor een buitenlander waar ze niets van af weet en die bovendien zoveel jonger is dan zij!


Maar intussen zijn Anne en Guido al weer anderhalf jaar samen en hebben ze plannen om een huis te gaan bouwen. Anne is psycholoog, Guido runt een outdooractiviteitencentrum, het leven lacht hen toe. Tot die fatale nacht dat Anne onverhoeds moet remmen omdat er iets, iemand, op de weg ligt. Vlak bij haar huis ergens op het platteland buiten Limoges begint een angstig avontuur, dat het leven kost aan de partner van Guido. Anne heeft dan al vast moeten stellen dat het meisje, dat op de weg lag, verdwenen is, en - erger! - Guido ook.
Hebben die twee iets met elkaar te maken? Kennen ze elkaar? Maar daar heeft zij dan niets van gemerkt! Zijn ze wel samen weg? En betekent het dat alles overhoop gehaald is in huis? Wat is er gebeurd met dat grote mes waaraan bloed kleeft?


Natuurlijk gaat Anne naar de politie, die ook vreemd reageert. Eerst willen ze niet eens stappen ondernemen, later wordt de politieman met wie zij gesproken heeft van de zaak gehaald.  Heeft Guido de moord op zijn partner op zijn geweten? Waarom hoort ze niets van hem?


Anne kan het er niet bij laten zitten. Als de politie niet helpt, dan zoekt ze het zelf wel uit. Behalve dat ze van Guido houdt en met hem een toekomst op wil bouwen, is er toch de onderliggende angst: zoals iedereen zegt, ze kent hem nauwelijks. Wie is hij? Is zij bedrogen? Ze gelooft er niets van.


Ze kan zich niet laten kennen, vindt ze. Het kan er niet bij haar in dat haar gevoelens niet juist waren. Ze is zelf psychologe, het klopt helemaal dat het verhaal dat vanuit haar personage verteld wordt een psychologisch verhaal is. Terwijl ze ieder feit, iedere herinnering steeds weer terughaalt en overdenkt, reist ze naar Maaseik en raakt ze verzeild in het carnavalsgedruis te Maastricht.
Tot de geheimzinnige ontmoeting in een duister cafeetje blijft het een spannend verhaal dat de lezer steeds op het verkeerde been zet. Dan zijn we dicht bij de uiteindelijke ontknoping die minder verrassend is.
Niettemin: een heerlijke spannende thriller!


ISBN 9789044346237 | Paperback | 383 pagina's | The House of Books | oktober 2015

© Marjo, 9 februari 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven