Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Dodelijke cocktailDodelijke cocktail
Nadine Barroso


Charlie, Maaike, Tessel, Isabel en Esmee, vijf jonge studentes, gaan samen naar Italië voor een strandvakantie die eindigt in een nachtmerrie. En ze hadden er nog zoveel zin in:


‘Isabel schudde haar hoofd, maar een glimlach krulde voorzichtig om haar mond. ‘Ik kan niet geloven dat het voor jullie echt alleen maar om seks draait.’
Charlie keek haar even vertederd aan. ‘En ik kan niet geloven dat jij echt denkt dat je op vakantie de liefde van je leven gaat tegenkomen.’ Ze pakte zachtjes een van de loshangende donkerblonde lokken van Isabel en draaide die liefkozend om haar vinger.
‘Lieve schat, gooi je haar toch eens los. Geniet gewoon van de vakantie, van je vrijheid, van je vrouw-zijn. Neem het leven toch niet zo serieus!’


Seks, drank, het vrije leven, dat is de bedoeling. Het zal anders lopen.
Een van hen zal niet terugkeren.
Zoals dat in een goede thriller hoort: wie van hen dat is, ontdekken we pas laat in het verhaal.


In het heden blijken de dames niet zo goed terecht gekomen te zijn. En eigenlijk hebben ze ook niet echt contact meer. Tot er een ansichtkaart in Charlies brievenbus valt: een kaart die twintig jaar eerder in Italië op de bus gedaan zou zijn. Met een nogal dreigende opmerking er onder.
Als ook anderen zo'n kaart krijgen, en er onverklaarbare voorvallen in hun familie voorkomen, komen ze bij elkaar en besluiten ze terug te gaan naar de plek waar de vakantie zo akelig eindigde. Wie heeft die kaarten verstuurd? Wie is er op uit om ook het weekend dat ze nu in Italië doorbrengen te verzieken? Wie is de dader, en wie de prooi?

 

Om en om lees je over deze vakantie en hun leven in het heden. Langzaam worden de verhaallijnen samengevoegd. Extra: op een gegeven moment verschijnen er cursieve tekstjes boven de hoofdstukken die in het heden spelen. De dader?
‘Sisters before misters’ er zit een behoorlijke dosis feminisme in. Zoals mannen hen behandelen, zo zullen zij nu de mannen behandelen.

Nadine Barroso debuteerde in 2016 met haar roman Ego. Een jaar later verscheen haar thriller Ken mij niet, welke in juli 2023 opnieuw is uitgebracht door uitgeverij De Crime Compagnie. In 2022 verscheen haar thriller Verraderlijk spel.


ISBN 9789461097453 | Paperback| 352 pagina's | Uitgeverij de Crime Compagnie | augustus 2023

© Marjo, 30 augustus 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven