Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

SchemertijdSchemertijd
Jorun Thørring


Als in Fredheim, een internaat dat 30 jaar geleden gesloten is, een paar spelende kinderen een lijk in een oude boiler vinden, worden Aslak Eira en z’n team erbij gehaald. Later wordt Aslak op straat aangesproken door Britt Moe, een dakloze vrouw, die hem wil spreken over het gevonden lichaam. Britt heeft zich bekeerd tot het christendom, haar junkiebestaan in Oslo vaarwel gezegd en is teruggekeerd naar Tromsø, waar ze een religieus blaadje verkoopt.


Daar Aslak geen tijd heeft, zegt hij dat ze de volgende dat maar naar het politiebureau moet komen. Dat gebeurd niet, want de volgende dag wordt de vrouw dood in de haven van Tromsø gevonden, samen met Bjørn Gregersen, een oud klasgenoot van haar, die z’n roes bij haar lichaam uitslaapt.


Britt had zelf in Fredheim gezeten en probeerde haar vroegere klasgenoten er toe te bewegen een boekje open te doen over de zaken die zich in Fredheim af hadden gespeeld. Aslak wordt zelf met z’n eigen verleden als Samen geconfronteerd. Ook kinderen van Samen belandden vaak in internaten, omdat de leefwijze van de Samen niet overeenstemde met wat men wilde. Eigenlijk is dit iets dat we in alle landen zien waar een inheemse bevolkingsgroep een andere leefwijze en een andere taal heeft.


Het is een spannend boek geworden, dat ook laat zien dat dingen die misschien met goede bedoelingen gedaan worden vaak voor veel leed kunnen zorgen.


ISBN 978 90 5908 702 6 | Paperback | 350 pagina’s | Davidsfonds | 2016
vertaald door Neeltje Wiersma

© Renate 17 februari 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven