Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Zwarte bloemZwarte bloem
Steve Mosby

We hebben de verteller, Neil Dawson, die bericht krijgt dat zijn vader - die net als zijn zoon schrijver van beroep was - zelfmoord gepleegd heeft. Maar waar is zijn laptop dan? En waarom staan er afspraken in zijn agenda?
We hebben een onbekend meisje dat ineens op straat staat. Wie is ze? Waar komt ze vandaan?
Ze heeft een tas bij zich, met een zwarte bloem er in, en wat ze vertelt, nee, dat kan niet waar zijn…
We hebben een oude man, die in een roestige bus zijn boodschappen doet, en die erg geïnteresseerd is in het verhaal dat Neil geschreven heeft.
We hebben Hannah Price, politie-inspecteur, die belast is met de zaak van de overblijfselen die onder een brug gevonden zijn: twee mensen die al jaren daar liggen. Maar precies op de plek waar Neils vader om het leven is gekomen. In het verleden van Hannah zijn geheimen, sommige kent ze zelf niet eens.
En we hebben nog een schrijver, Wiseman, die het boek ‘zwarte bloem’ geschreven heeft, waar dus alles om draait. Stukken uit dat boek komen we regelmatig tegen.
Gooi al deze verhaallijnen door elkaar, en de lezer weet niet meer waar hij het zoeken moet. Waar gaat dit boek, dat je haast een driedimensionaal boek kunt noemen, over?
Er zijn zo ontzettend veel vragen, dat je erg blij bent als tegen het einde enkele vragen beantwoord worden. Natuurlijk zit je dan al lang te speculeren hoe het zit, maar eerlijk gezegd, kwam ik er niet uit. Steve Mosby wil niet dat de lezer eerder dan hij het schrijft weet hoe de vork in de steel zit en heeft een klein gemenigheidje in het verhaal verwerkt!
Maar het is spannend, en je leest dus geboeid door.
Natuurlijk komen er moorden voor, maar zonder gruwelijke details. Het Is een verhaal over een geflipte figuur, meer geflipte figuren eigenlijk. Maar wie dat is, dat mag je zelf lezen.


ISBN 9789022999493| paperback  |291 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | oktober 2011

© Marjo, 20 december 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven