Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Mooie moorden deel 4:
Hellegat
Tica Morgan


Dit is het vierde deel van de serie en hierin staat de jacht op Sven van der Linde centraal.
In het vorige boek konden we lezen dat hij in Groot-Brittannië een moord heeft gepleegd en hij daagt Zoë Janssen uit om hem te pakken te krijgen. Ze krijgt dus toestemming om naar Groot-Brittannië te vertrekken om de politie daar te assisteren. Haar collega Linda Stevens gaat met haar mee en de muzikant Leo voegt zich als code-expert bij het gezelschap.


Omdat Sven van der Linde het op Zoë gemunt heeft, krijgt ze bewaking in Groot-Brittannië. Van der Linde communiceert dit keer met Zoë via raadselachtige advertenties en hij is de politie iedere keer net een stap voor, hoewel men wel een slachtoffer weet te redden.


Natuurlijk zijn er weer wat relatieperikelen, die wat mij betreft niets aan het verhaal toevoegen.


Het is weer een spannend boek geworden, maar wat mij betreft had de auteur beter gewoon een dik boek over de jacht op Sven van der Linde kunnen schrijven. Alle relatieperikelen halen wat mij betreft de vaart uit het boek. Dit boek eindigt met een soort cliffhanger, die me ondanks alles doet uitkijken naar het volgende boek. Er blijft ook nog een vraag over, waarvan ik hoop dat deze in het volgende boek wordt beantwoord. Dat is het grote probleem met het afzonderlijk bespreken van deze boeken, je kunt niet te veel vertellen zonder de plot weg te geven.


ISBN 978 94 9304 137 0 | Paperback | 140 pagina’s | Gloude Publishing | 2021

© Renate 7 augustus 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven