Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De vlinder en de stormDe vlinder en de storm
Walter Lucius


Farah Hafez is journaliste, maar we leren haar eerst kennen als een beoefenaar van vechtsport.
Ze beoefent Pencak Silat, een Indische krijgskunst die ze geleerd heeft van haar vader.
Als ze betrokken raakt bij het slachtoffertje van een gewetenloze misdadigersbende, is zij degene die herkent wat er achter zit. Farah is van oorsprong Afghaanse, ze kent de Bacha Bazi. De bende profiteert van de armoede in Oosterse landen, bijvoorbeeld door na een natuurramp ouders hun jonge kinderen, jongetjes, te ontfutselen, onder mooie beloftes. In werkelijkheid belanden ze in een circuit waar ze uitgebuit worden, vaak seksueel.
Ze wil zich graag voor haar werk verdiepen in deze kwestie, en krijgt er groen licht voor op voorwaarde dat ze samenwerkt met onderzoeksjournalist Paul Chapelle. De naam alleen al roept oude herinneringen op, want Paul is geen onbekende voor haar.
Intussen komt ze door haar bemoeienissen met de jongen herhaaldelijk in aanraking met de politie, in de gedaante van Joshua Calvino en Marouan Diba (grapje? Farah en Diba??). Ook van deze mannen komen we het een en ander te weten over hun privéleven in de snelle opeenvolging van hoofdstukken die steeds een ander vertelperspectief hebben. Marouan Diba wordt onder druk gezet door een man die wil dat de hele kwestie met het kind uit de pers gehouden wordt, of sterker: genegeerd. Maar dat heeft Diba niet helemaal in de hand. Behalve Farah is er nog de dokter die het kind geopereerd heeft, Daniëlle Bernson, die zich schuldig voelt omdat de operatie niet naar haar zin is gegaan. Ze wil iets doen voor de jongen.


Doordat iedereen een eigen agenda heeft, zijn er veel verhaallijnen. Teveel in mijn ogen, het gaat ten koste van de spanning. Maar als je eenmaal in het verhaal zit, lees je daar wel overheen. Het is een lekker verhaal, vlot geschreven en een goed gebruik van cliffhangers. Ik wilde wel weten hoe het afloopt, vooral wat Farah en het kind betreft.
Voor de liefhebber volgen er nog twee boeken in deze trilogie. Daarin zullen enkele onafgeronde kwesties nog wel aan de orde komen denk ik.


ISBN 9789400501737 | paperback | 460 pagina's| A.W. Bruna Uitgevers | april 2013

© Marjo, 6 juli  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven