Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Geziecht van het kwaadGezicht van het kwaad
Chris Carter


Na een proloog waarin we de moordenaar aantreffen met zijn slachtoffer nog in leven, volgt de vondst van een nieuw slachtoffer (Al weten we dan nog niet dat het dezelfde moordenaar is). Nota bene in zijn eigen kleine kerkje is een priester op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Een misdienaar heeft hem gevonden, die is compleet overstuur.


Ook de twee rechercheurs die er bij geroepen worden gaan zowat over hun nek. Dat zijn Robert Hunter en Carlos Garcia, die het de periode na deze vondst erg druk zullen krijgen. Ze ontdekken dat de priester het derde slachtoffer is, en als ze de overige ongelukkigen vinden constateren ze dat de moordenaar bepaalde merktekens aanbrengt die de lijken onderling verbindt. Hij blijkt erg vindingrijk te zijn, en stelt zodoende de rechercheurs voor een groot raadsel: waarom moesten deze mensen dood? Wat verbindt hen met elkaar? Dat is een puzzel die grote problemen met zich meebrengt. Ook Hunter moet vindingrijk zijn om de dader te kunnen volgen.


Als er een jong meisje op zijn pad komt dat beweert beelden te krijgen van de moorden, is dat aan de ene kant iets waar hij zijn voordeel mee kan doen, maar aan de andere kant: het is paranormaal. Daar mag een politieman zich niet mee bezig houden!
Maar dan verkeert ook zij in gevaar! Komt dit uit dezelfde hoek? Hoe past dat dan binnen de opzet van de moordenaar?
Het wordt allemaal erg ingewikkeld, en intussen worden er andere slachtoffers gevonden, die ook al op een gruwelijke manier aan hun einde kwamen.
Een journalist die in de weg loopt, een chef die in hun nek hijgt, het hoort er allemaal bij.


Natuurlijk zal Robert Hunter slim genoeg blijken, maar het is de vraag ten koste van wat en wie. Het verhaal van de moordenaar, zijn motieven en hoe hij het aanpakt, is niet dat van een doorsnee thriller.
Chris Carter beschikt over een morbide fantasie! Maar hij weet het ook spannend te brengen, laat zijn lezers meepuzzelen tijdens de trage ontknoping en zet hen natuurlijk af en toe op het verkeerde been.
Carter heeft geen lange uitweidingen nodig, hij vertelt het verhaal in een vlotte stijl en in korte hoofdstukken, in chronologische volgorde. Ook zijn er - gelukkig - geen pagina’s vol met persoonlijke problemen die onze inspecteur bezig houden.


Dit blijkt de tweede vertaalde thriller te zijn met in de hoofdrol rechercheur Robert Hunter. Het is niet nodig het eerste boek eerst te lezen, maar als het net zo spannend is als Gezicht van het Kwaad, dan ga je er zeker naar op zoek!


Chris Carter (1965, Brasilia) studeerde psychologie met als specialisatie criminologie in de Verenigde Staten. Hij werkte enkele jaren als psycholoog voor hij als professioneel musicus (elektrische gitaar) de wereld rondreisde. Carter schreef al tien boeken met Hunter in de hoofdrol.


ISBN 9789402709278 | paperback| 384 pagina's | Uitgeverij Harper Collins| oktober 2021
Vertaald uit het Engels door Henske Marsman

© Marjo, 19 december 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven