Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Era Richmen

De Saraceense samenzweringDe Saraceense Samenzwering
Era Richmen

Geheim agent Jim Matteos wordt bijna gepakt als hij zijn laatste opdracht met succes uitvoert. Dat kost niet alleen het leven van zijn doelwit, maar nog van meer mensen. Maar voor Jim geldt: alles zal wijken om zijn doel te bereiken. Hij is gehard, meedogenloos. Net als zijn nieuwe tegenstander, iemand die er op uit is om angst, heel veel angst te veroorzaken onder wat hij de ongelovigen noemt.


Er vinden aanslagen plaats waarbij vele doden vallen. Vreemd genoeg worden ze niet opgeëist.
Matteos tast samen met zijn opdrachtgever William North in het duister. Er is iets eigenaardigs aan de hand: zij zijn er namelijk van op de hoogte dat er veertig splijtstofstaven ontbreken uit de voorraad van de kerncentrale van Bushehr in Iran. Als degene die achter de aanslagen zit die in bezit heeft, waarom gebruikt hij ze dan niet? En wat betekenen die mysterieuze codes die steeds door de daders op de plaats van de aanslagen worden achtergelaten?
Onrust is het gevolg: in Amerika en in Israël, die zich bedreigd voelen door Iran.


Jim Matteos ontmoet de mooie Soraya die hem aan informatie helpt. Maar als hij gevangen genomen wordt begint Jim te twijfelen. Heeft deze vrouw hem verraden? Zelfs als ze hem bevrijdt, blijft de twijfel. Is deze vrouw wel te vertrouwen? Wie is zij eigenlijk?
In ieder geval is zij degene die hem vertelt over de Saraceense Strijders, een radicale groepering. Ze zijn gevaarlijker dan welke andere groepering ook, zegt ze, juist omdat ze zich niet bekend maken.‘Moslims werden vermoord onder de rechtvaardiging van Gods woord. Voor de islamitische wereld werd dit het grootste trauma ooit. De zogenaamde christelijke kruistochten zijn nog steeds bepalend voor de heilige oorlogen die vanuit het Midden-Oosten worden gevoerd.’
Jim knikte. ‘Waarmee de parallel duidelijk wordt met de barbaarse wijze waarop de fundamentalistische groeperingen mu het christendom bestrijden.‘


Niet alleen Jim wordt door de lezer gevolgd, ook de leider van de Saraceense groepering komt aan het woord. Waar zijn haat tegen de ongelovigen vandaan komt, wordt goed uitgelegd. En deze man is slim, en machtig.


‘Zijn aanvallen op 9 november zouden een etterende wond veroorzaken, die zich diep in het christendom zou nestelen.’ Het verhaal sleept de lezer vanaf het begin, vanaf de eerste zin al mee in een superspannende actiethriller, met een actueel thema. Er wordt vaak gewisseld van setting, en ook het vertelperspectief wisselt. Doordat er ingegaan wordt op de achtergronden van de hoofdpersonen is er ook een politieke achtergrond nodig die op een heldere manier uit de doeken gedaan wordt. Het geheel met veel actiescenes is een zeer boeiende thriller geworden.


De Saraceense samenzwering is geschreven door het schrijversduo Eric Bakker en Herman Zandstra.
Eric Bakker (Amsterdam) heeft diverse leidinggevende functies bekleed in de vastgoedsector.
Herman Zandstra (Hengelo) heeft diverse managementfuncties vervuld op het gebied van Personeel & Organisatie.
Onder de naam Era Richmen schreven zij inmiddels al drie actuele thrillers.


ISBN  9789491875823 | paperback | 330 pagina's | Uitgeverij LetterRijn | april 2019

© Marjo, 22 juli 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven