Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Bertrand Puard

LupinLupin
1. Koningin aan zet
Bertrand Puard


De fans van de NetFlix- serie Lupin zullen zich er niet van bewust zijn, maar Lupin is vooral in Frankrijk sinds jaar en dag een bekende figuur.


Toen Sherlock Holmes een groot succes bleek, dacht de Franse schrijver Maurice Leblanc: dat kan ik ook. En ja, dat bleek te kloppen. In 1905 verscheen het eerste boek en dat werden er 21, allemaal met Arsène Lupin in de hoofdrol. Hij werd een van Frankrijks meest geliefde personages.
In 2021 verscheen de eerste serie op Netflix. Dat zijn er intussen al drie. Dit boek is dan weer gebaseerd op de televisieserie, niet hetzelfde dus als de oorspronkelijke Lupinboeken, maar wel herkenbaar voor de seriekijkers.


Assane Diop en zijn vriend Benjamin Férel, de antiquair, zijn de hoofdfiguren.
Als er ingebroken wordt in de Parijse villa van de ouders van Férel blijkt het meer om de vader van de antiquair te gaan, want hij wordt ontvoerd. Zijn moeder schiet nog wel op de indringers, maar kan niet verhinderen dat haar man verdwijnt. Benjamin wil niet dat de politie zich bemoeit met de zaken van zijn ouders en besluit de hulp in te roepen van zijn beste vriend Assane Diop. Was Benjamins vader bezig met louche zaakjes? Heeft het beschadigde schaakstuk dat het speurdersduo vindt iets met zijn verdwijning te maken?


Benjamin ontdekt dat zijn vader nog een code heeft kunnen noteren. Dat zullen voor de ontvoerders betekenisloze krassen geweest zijn, maar in het verleden hebben Benjamin, Assane en hun vriendin Claire samen met Férel een code ontwikkeld, waarmee ze spannende spelletjes speelden. Maar dat is al wel lang geleden! Hoe zat het ook al weer met die code?
Er blijkt sprake van een schat, maar dat weten de criminelen ook! En die hebben een gijzelaar…


Er moet een code gekraakt worden. Er moet een puzzel worden opgelost en er moet een schat gezocht worden. Het verhaal speelt zo’n twintig jaar geleden, toen de technologie nog niet zo ver ontwikkeld was als nu het geval is. Dat geeft soms een grappig effect.
Het is geen hoogstandje, meer een vermakelijke en spannende ‘Krimi’.


Bertrand Puard is een Franse schrijver en heeft al meer dan 30 boeken op zijn naam staan. Hij schreef ook mee aan scenario's voor films, games en stripverhalen.
Koningin aan zet is het eerste boek van zijn hand dat in het Nederlands vertaald is.

ISBN 9789464103373 | Paperback| 320 pagina’s | Uitgever Horizon | maart 2023
Vertaald uit het Frans door Henriette Gorthuis

© Marjo, 23 juni 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven