Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Eva Burgers

Tot de dood ons scheidtTot de dood ons scheidt
Eva Burgers


Ook deel twee hapt lekker weg...
De 23-jarige rechercheur Kaya Elysee is de hoofdpersoon in deze nieuwe serie krimi’s. Ze spelen zich af in Amsterdam. Chris  is haar min of meer vaste partner.


In dit tweede deel worden Kaya en Chris bij een brand met dodelijk afloop geroepen. Het lijkt sterk op brandstichting. Twee vrouwen zijn omgekomen: Ellen en haar dochter Helena.
De ex van Ellen blijkt vlakbij te wonen, hij is er snel bij omdat een buurman hem gewaarschuwd heeft. Hij is kapot: hij was dol op zijn dochter, en met zijn ex had hij ook nog een goed contact, ook al woont hij nu samen met Laura.
Peter vertelt de rechercheurs dat zijn ex bang was voor een junk, die vaak in hun portiek kwam schuilen. Deze Rob is snel gevonden, maar ontkent in alle toonaarden.
Laura wordt verdacht: zij blijkt een verhouding te hebben met de buurman, Anton, en het is wel vreemd dat zij als modestyliste helemaal niet op het internet te terug te vinden!
Ellen, Anton en Peter kennen elkaar nog van vroeger: ligt daar een motief? Ligt de de oplossing in huidige driehoeksverhouding Peter, Laura en Anton? Of is het Rob, zoals Peter denkt?
Aan Kaya om het uit te zoeken.


Kaya Crime is echt een serie, al bevat ieder deel een afgerond verhaal: er wordt regelmatig terugverwezen naar het eerste deel. Heb je dat niet gelezen, dan mis je een deel de achtergrond van de hoofdpersoon, waarom ze handelt zoals ze handelt. De titel is misschien wat ongelukkig gekozen, omdat nog andere boeken deze titel dragen, maar dat het hier gaat om een aparte serie is wel duidelijk.
Het leest lekker vlot weg, als een echte krimi, waar nu eens een vrouw de hoofdrol heeft.


Eva Burgers (1969) heeft als journalist bij verschillende kranten gewerkt, maar ook als redactiemedewerker bij een uitgeverij. Zij begon met het schrijven van boeken in 2008, debuteerde in 2011 met het jeugdboek Hij is van mij, het eerste deel uit de serie Spotlights. Intussen is het derde deel al uitgekomen, en nu schrijft ze ook nog boeken in deze serie KAYA crime.


ISBN 9789020609820 |paperback |160 pagina's |Uitgeverij Kluitman|februari 2015

© Marjo, 5 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!


De strijd om de machtDe strijd om de macht
Eva Burgers

Ik heb nog nooit een Baantjer gelezen maar kan me zo voorstellen dat Kaya Crime de vrouwelijke tegenhanger is.


Voor me ligt het eerste deel van wat een complete serie moet worden onder de titel Kaya Crime.
De protagonist is Kaya Elysee. Zij is als rechercheur werkzaam op een politiebureau in Amsterdam, waar ze ook woont. Zij is in haar werk al snel gekoppeld aan Chris, eveneens een jonge rechercheur. Hun samenwerking is prima. Chris wil misschien wel meer, ook buiten het werk, maar voorlopig gaat Kaya nergens op in. Thomas met wie ze net nog een relatie had, draait nog om haar heen.


Zoals ik nu een kleine introductie geef, zo doet de schrijfster Eva Burgers dat niet! Zij valt met de deur in huis, de eerste zin is al verbonden met het onderzoek waar Kaya bij betrokken is. Het is een loverboy-onderzoek, waarbij Michael Danten de oofdverdachte is. Op het moment dat het net zich om hem sluit en er een aanhouding gepland is, pakt Danten zijn biezen, met de meisjes, en valt er niets meer in te rekenen. Er moet een lek zijn!
Als de verdenking zodanig op Kaya valt dat ze zelfs op non-actief wordt gesteld, is ze verbijsterd. Chris gelooft het evenmin, maar zijn contact met Kaya is wat minder, nu ze gevallen is voor de knappe Daniël. Gelukkig verliest hij haar niet  uit het oog...

Ieder deel in deze serie is een afgerond geheel. Alleen het persoonlijke tintje, dat loopt van het ene verhaal in het andere over. Dat Chris Kaya in de gaten zal houden is wel duidelijk, ook hij is verteller, in een duidelijk ander lettertype.
Er zijn geen ingewikkelde verhaallijnen en intriges, en voor de gevorderde lezer is het ook niet moeilijk te raden wie de dader is.
Een nuchtere Hollandse krimi, goed voor een paar uurtjes leesplezier.


Eva Burgers (1969) heeft als journalist bij verschillende kranten gewerkt, maar ook als redactiemedewerker bij een
uitgeverij. Zij begon met het schrijven van boeken in 2008, debuteerde in 2011 met het jeugdboek Hij is van mij, het eerste
deel uit de serie Spotlights. Intussen is het derde deel al uitgekomen, en nu schrijft ze ook nog boeken in deze serie KAYA crime.

ISBN 9789020609813 |paperback |160 pagina's |Uitgeverij Kluitman|februari 2015

© Marjo, 5 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven