Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

J.D. Barker

Horen zien zwijgen
J.D. Barker

De politie van Chicago maakt al ruim 5 jaar jacht op een moordenaar die mensen straft, door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen ze een pakje met een oor. Dan volgen de ogen en tot slot de tong. Uiteindelijk wordt dan ook het lichaam van het slachtoffer gevonden. Zo heeft de moordenaar inmiddels 7 slachtoffers gemaakt, waarvan de leeftijd varieert van 17 tot 26 jaar.


Het boek begint als Sam Porter bij een verkeersongeval geroepen wordt. Het slachtoffer had een pakje met een oor bij zich, dat lijkt op de pakjes die eerder zijn ontvangen door de ouders van de eerdere slachtoffers. De man heeft ook een dagboek bij zich en een paar andere zaken. Het dagboek is van de moordenaar, die Aapman wordt genoemd. De vraag is echter of het verkeersslachtoffer ook de moordenaar is, of dat deze nog vrij rond loopt. In ieder geval is er een ontvoert meisje, dat weliswaar al een oor kwijt is, maar dat nog in leven moet zijn. Zaak is dus om het slachtoffer te vinden, voor ze overlijdt, mocht het verkeersslachtoffer de moordenaar zijn, waar men al zo lang jacht op maakt.


De redelijk lange dagboekfragmenten zijn regelmatig zeer gruwelijk en alleen geschikt voor mensen met een sterke maag. Als de inhoud op waarheid berust (dat wil zeggen de waarheid in het verhaal) en dus niet de fantasie van de auteur van dit dagboek is, dan hebben we te maken met een gezin dat rechtstreeks uit de hel afkomstig lijkt te zijn. Veel begrip voor de auteur van het dagboek krijg ik er overigens niet door. De ouders mogen sadistisch zijn, maar ze leven dit niet op hun kind uit. Het kind (de auteur van het dagboek) vermoord wel een kat, omdat hij wil weten hoe het ontbindingsproces in z’n werk gaat.


De hoofdstukken zijn over het algemeen relatief kort en dragen de naam van de hoofdpersoon en een dag en tijdsaanduiding. Sam Porter is de belangrijkste hoofdpersoon en er zijn ook hoofdstukken over het ontvoerde slachtoffer. Daar tussendoor zitten de dagboekfragmenten, die in een ander lettertype gedrukt zijn.
Het is een spannend boek en hoewel Sam Porter wat meer diepte krijgt, doordat we wat meer over z’n achtergrond, speelt zijn privéleven verder geen echte rol in dit boek. Ik moet zeggen dat ik uitkijk naar de volgende boeken in de serie, want het verhaal lijkt nog niet helemaal afgelopen te zijn.


ISBN 978 90 225 8866 6 | Paperback | 399 pagina’s | Boekerij | juni 2019
Vertaald door Jan Pot

© Renate 20 september 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven