Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Iris Johansen

De klopjachtDe klopjacht
Iris Johansen

 

Jane is de 17-jarige pleegdochter van Joe Quinn en Eve Duncan, politieman en forensisch beeldhouwer. Ook is zij het treffend evenbeeld van Cira, een actrice die tweeduizend jaar geleden furore maakte in het theater van Herculaneum, een Italiaanse plaats die is vernietigd bij een vulkaanuitbarsting.

Eerst in Engeland en later ook in Amerika worden vrouwen vermoord. Ze hebben allemaal hetzelfde gemeen: hun gezicht is vernietigd. Eve Duncan krijgt de opdracht één van deze vrouwen weer een gezicht te geven. Zij schrikt vreselijk wanneer ze ontdekt dat de vrouw op haar dochter Jane lijkt. Ook de andere vermoorde vrouwen blijken min of meer dezelfde trekken als Jane te hebben en de moordenaar richt zich nu op haar. Waarom is de moordenaar zo geobsedeerd door Cira en wil hij alles en iedereen die op haar lijkt vernietigen?
Joe, Eve en Jane horen van een Engelsman, Trevor, en zijn partner Bartlett, meer over de achtergrond van zijn haat en obsessie van de moordenaar.
Aldo Manza’s vader, Guido, was een archeoloog die, na het vinden van een beeld van Cira, helemaal van haar bezeten raakte en daarbij zijn zoon verwaarloosde. Bij opgravingen in tunnels onder de huizen van Herculaneum vindt hij de bibliotheek van Julius, de rijke minnaar van Cira, juwelen en andere antieke schatten. Guido schakelt Trevor in om de schatten het land uit te smokkelen, maar besluit later de hele buit zelf te houden. De explosie die hij veroorzaakt om iedereen om te brengen, wordt ook hem noodlottig en alleen Trevor en Aldo overleven de instorting van de tunnels. Aldo geeft Cira de schuld van de dood van zijn vader. Het is zijn missie geworden om overal ter wereld op zoek te gaan naar vrouwen die op Cira lijken en haar te vermoorden.
En het is de missie van Trevor geworden om hem te stoppen. Hierbij wordt hij geholpen door John Bartlett, wiens ex-vrouw één van de slachtoffers van Aldo was.


Hoewel ze elkaar in eerste instantie niet vertrouwen, maar tot elkaar veroordeeld in een gezamenlijke poging om Jane’s leven te redden en de moorden te stoppen, besluiten Joe, Eve, Jane, Trevor en Bartlett een val voor Aldo op te zetten…


ISBN: 9789024557233 Paperback 335 blz. Luitingh-Sijthoff november 2006

© Joanazinha, maart 2008

Reageren? Klik hier!

Recensies

Boven