Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Dirk Debeys

ProoiProoi
Dirk Debeys


Een jachtvereniging in Koblenz heeft twee privédetectives ingehuurd. Jonas Keller en zijn maat Norbert gaan proberen uit te zoeken wat er precies gaande is. Enkele van de leden zijn aangevallen door een enorme vogel. Maar met klauwen zo groot, dat het eigenlijk onmogelijk is, want zo’n vogel komt in Duitsland niet voor.
Wat voor vogel is het? En waar komt dat beest vandaan? En natuurlijk: waarom gebeurt dit?

Terwijl de detectives hun naspeuringen doen, komen ze op het pad van de politie die natuurlijk ook met een onderzoek bezig is. De politie, in de persoon van Mira Poljak is niet blij met hun bemoeienissen, Maar als ze probeert te weten te komen wat de twee mannen al ontdekt hebben, krijgt ze niet bepaald hun volle medewerking. Zij willen hun broodwinning niet in rook op zien gaan!
En Jonas heeft een extraprobleem, twee eigenlijk.


Ten eerste is zijn vrouw zwanger en die is niet altijd even blij met het feit dat Jonas op de meest onmogelijke tijden aan het werk is. En waar ze ook absoluut niet blij mee is, is het tweede probleem van Jonas. Hij is zijn leven niet veilig.
Eerder heeft hij namelijk maffiabaas Tadic van het toneel verwijderd. Met de hulp van Sanja Rusic ( tweede echtgenote van zijn vader) heeft hij ook de opvolger van Tadic te pakken gekregen, die veilig opgeborgen zat in de gevangenis. Zat, want deze Dragan Zorko heeft weten te ontsnappen. En behalve dat hij weer de baas van het drugskartel wil worden zint hij ook op wraak: op Jonas en op Sanja.
Sanja zit veilig in de cel. Helaas is ze nog steeds kwetsbaar, via haar zoon. En deze Beppe woont bij Jonas.
Zo is het cirkeltje rond. En Jonas is de spil.

Deze twee verhaallijnen, de vogel en de jagers aan de ene kant en het drugskartel aan de andere kant staan los van elkaar, maar worden wel door elkaar gemixt verteld.
Vooral het verhaal van de maffia gaat met veel geweld gepaard, die jongens zijn niet voor de poes!
Spannend dus, vooral op het einde wordt het razend spannend!

Dirk Debeys werkt al meer dan 30 jaar in de reclamesector. Hij schreef eerder al de thrillers Sneeuwrood en Rijngoud.
 

ISBN 9789463376006 | Hardcover | 272 pagina's | Uitgeverij Pelckmans | oktober 2023

© Marjo, 21 december 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven