Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

A. van den Muijsenberg

Feline
Agnes van den Muijsenberg

Iedereen die Fay ontmoet zal zich dat nog lang heugen. Mensen bezoeken Fay, een oude vrouw, omdat ze haar hulp nodig hebben. Maar of deze mensen de hulp krijgen die ze bedoelen? Wee je gebeente als je een slechte indruk maakt op deze krasse dame.

Dit boek bevat drie korte verhalen waarin Fay een rol speelt. Feline Duloc, eveneens een dame op leeftijd, vertelt ze aan haar nieuwe hulp Lisa. Lisa vraagt zich af of Feline misschien zelf Fay is maar Feline doet hierover geen onthullingen. De twee dames vertonen echter opvallend veel overeenkomsten.

Het eerste verhaal heet Gevangen kinderziel. Het gaat over Laurie die onwel wordt op straat. Kort daarna gaat ze plotsklap terug in de tijd en dreigt ze wegens hekserij op de brandstapel te belanden. Heeft dit te maken met Fay, die geholpen heeft haar na haar flauwte weer bij te brengen? Laurie moet een speciale opdracht vervullen om zichzelf uit deze benarde situatie te bevrijden. Maar Laurie weet niet wat deze taak is. Wat wordt er van haar verlangd?

Verhaal twee heet Tot in de eeuwigheid en gaat over Anouk. De grootmoeder van Anouk is nog maar net overleden en Anouk mist haar vreselijk. Tijdens de uitvaart ontmoet ze de begripvolle Fay. Maar wanneer oma vanuit het hiernamaals contact legt met Anouk is ze niet langer meer het lieve grootje waar Anouk zo dol op was. Oma bemoeit zich op geheel eigen wijze met de problemen van Anouk.

Het laatste verhaal heet Ben. Het gaat over Edward Jackson en zijn vrouw Janice. Edward wil van zijn vrouw af en ook hij maakt kennis met Fay. Fay geeft hem een doosje en uit dat doosje komt een raar mannetje genaamd Ben. Ben wil hem wel helpen maar wanneer Edward beseft dat zijn vrouw een gruwelijk lot te wachten staat krabbelt hij terug. Maar daar is Ben niet van gediend.

De verhalen worden mooi aan elkaar geregen doordat Feline ze aan Lisa vertelt. Hierdoor is het een geheel in plaats van drie losse verhalen. Keurig gedaan. De schrijfstijl is vlot. Het plot van het eerste verhaal vind ik iets minder goed maar de verhaallijn van de andere twee is leuk. Feline is een fantasy-boek met een duister en mysterieus tintje.

ISBN 9789081848138  | ebook| Uitgeverij Erya| januari 2012

© Annemarie, 10 februari 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven