Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Max Allan Collins


altCriminal Minds
Moordcyclus
Max Allan Collins


Drie jagers die zoeken naar een gewond hert stuiten op een hand die uit de grond steekt. Ze bellen de politie en wanneer deze de lugubere vondst nader onder de loep neemt, worden er drie graven gevonden. In de identieke graven worden de lichamen van drie jonge, blonde tienermeisjes van een jaar of dertien gevonden. Ze lijken uiterst liefdevol in hun laatste rustplaats gelegd te zijn.

De hulp van het team van de Behavioral Analysis Unit (De BAU) wordt ingeroepen. De leden van de BAU zijn gespecialiseerd in het maken van daderprofielen. Deze FBI-agenten brengen zeer nauwkeurig in kaart hoe een dader in elkaar moet zitten. Wanneer ze volledig in het hoofd van een moordenaar zijn gekropen kunnen ze hem of haar mogelijk een stap voorblijven en oppakken. Werken voor de BAU is zwaar. De uren zijn onregelmatig en de agenten moeten over een zeer sterkte geest beschikken want ze krijgen tal van gruwelijkheden onder ogen. Het team is hecht en bestaat uit Aaron Hotchner, David Rossi, Jennifer Jareau, Derek Morgan, dr. Spencer Reid en Emily Prentiss. Computerexpert Garcia vult het team aan. Ze zijn allemaal perfect op elkaar ingespeeld.

Wanneer de drie meisjes zijn geïdentificeerd komt er iets opvallends aan het licht. De meisjes zijn een tiental jaar geleden vlak achter elkaar ontvoerd maar de ontvoeringen zijn nooit eerder met elkaar in verband gebracht. De dader heeft de kinderen op verschillende wijzen van uiteenlopende locaties geplukt. De lichamen van de kinderen zijn te ver vergaan om vast te kunnen stellen of de ontvoerder hen seksueel misbruikt heeft maar het team vermoedt dat dit niet het geval is geweest. De kinderen zijn om een andere reden meegenomen en ogenschijnlijk goed verzorgd. Waar hebben deze kinderen de afgelopen tien jaar gewoond en bij wie? En waarom moesten ze op een gegeven moment dood?

Wanneer ook in een ander bos een trieste ontdekking wordt gedaan, splitst het team zich op. Het team maakt overuren. Haast is geboden want de dader staat op het punt opnieuw een kind te ontvoeren.

Dit boek is het derde deel in de Criminal Minds-reeks die is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie. De eerste twee delen heten Mindgames en Moordprofiel. Het boek kent dezelfde hoofdpersonages als de televisieserie en deze zijn zo vertrouwd mogelijk neergezet. Ook de sfeer van de serie en de interactie tussen de personages is geëvenaard. De zaak die het team onder de loep neemt is soortgelijk aan de zaken die in de tv-serie behandeld worden.

Het verhaal wordt voornamelijk vanuit het perspectief van de teamleden verteld. Af en toe wordt het afgewisseld met ervaringen van de dader zelf. Wie is toch die man die zijn vrouw stellig zijn Beminde noemt? Het houdt de spanning mooi in het verhaal. De auteur besteedt iets te veel aandacht aan wat de mensen in het  boek eten en hoe ze gekleed zijn. Het schept een goed beeld van de personages maar haalt de vaart uit het verhaal.

Fans van Criminal Minds zullen genieten van dit boek. Ondanks het pittige onderwerp, is het toch luchtig van toon en leest het lekker weg. Reserveer vast ruimte in de koffer want dit boek biedt heerlijk leesvoer voor op vakantie.    

ISBN 9789045202402 | paperback |229 pagina's| Karakter Uitgevers | februari 2013
Vertaald door Yolande Ligterink

© Annemarie, 20 februari 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven