Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Ad van de Lisdonk


Het AmazoneconflictHet Amazoneconflict
Ad van de Lisdonk


Gordels om en zet je schrap! Vanaf de allereerste bladzijde sleept de auteur je mee in een rollercoster van acties. Bijna zonder adempauze speur je met Laura Sieberg mee in haar zoektocht naar de Amazones. Deze groep, die strijdt voor wereldoverheersing door vrouwen, gaat letterlijk over lijken om hun idealen te verwezenlijken omdat ze vinden dat de mannen op deze aarde er maar een zooitje van hebben gemaakt.


De eerdere aanvaringen van Laura met de Amazones zijn te lezen in 'Het Amazoneverbond' en 'Het Amazoneoffensief'. In dit laatste deel van de Amazone-trilogie komen Laura en de Amazones haast onvermijdelijk weer tegenover elkaar te staan. Laura wordt door zo'n beetje alle politiekorpsen op aarde gezocht omdat de Amazones er door middel van een dubbelganger voor hebben gezorgd dat zij verantwoordelijk wordt gehouden voor een fiks aantal moorden. Dat betekent dat ze alles op alles zal moeten zetten om uit handen van de ene partij te blijven en de aanval in te zetten op de andere partij. Hierbij haakt de auteur handig in op actuele gebeurtenissen, zoals de Amerikaanse presidentsverkiezingen.


Door korte, krachtige hoofdstukken waarin veel gebeurd, wordt de spanningsboog continu hoog gehouden. Er wordt de lezer weinig rust gegund. Gelukkig leest het boek heel vlot weg, waardoor je  je leessnelheid gestage tred kunt laten houden met de heftige gebeurtenissen.
Daarbij heeft Ad va de Lisdonk zijn feiten goed op een rijtje. Hij geeft voldoende inhoud van de non-fictie weer om zonder zaken op te zoeken het verhaal te kunnen blijven volgen. Maar het is ook leuk om op internet bepaalde informatie nog eens uitgebreider na te lezen. Zoals bijvoorbeeld de ATBIPS's waarover op blz. 106/107 wordt gesproken.


Dit is een actiethriller volgens het boekje. Heerlijk om je een aantal uren helemaal in te verliezen. Het einde van het verhaal is toch nog weer totaal anders dan je als lezer verwacht. Een uitstekend einde aan een zenuwslopende trilogie. De auteur zegt in een interview met Hebban dat hij klaar is met de Amazones; een nieuw deel zal er dus niet komen. Hij is wel bezig met een nieuw boek dat misschien ook wel een serie wordt, maar met een heel andere hoofdpersoon. De verwachtingen zijn na de Amazone-trilogie hoog gespannen!


ISBN 9789461092496 | Paperback | 400 pagina's | De Crimecompagnie | oktober 2016

© Joanazinha, 4 november 2016

Lees de reacties op het forum en/of reager, klik HIER

altHet Amazoneverbond
Ad van de Lisdonk

Ad van de Lisdonk schrijft al langere tijd, maar heeft voornamelijk juridische en technische artikelen gepubliceerd. Het kriebelde; het liefst wilde hij een thriller schrijven. Via tenpages.com, waar potentiële lezers zo enthousiast waren dat binnen drie weken alle beschikbare aandelen werden verkocht, heeft hij een uitgever gevonden voor zijn debuut 'Het Amazoneverbond'. Momenteel schrijft hij aan het vervolg, getiteld 'Het Amazoneoffensief. Naast auteur is hij eigenaar van een automatiseringsbedrijf.

'Hell has no fury then a woman scorned' oftewel: berg je wanneer een vrouw zich miskent of slecht bejegend voelt. Dat is het leitmotiv van deze debuutthriller van Ad van de Lisdonk, die heel simpel begint in ons eigen Nederland maar vervolgens uitmondt in een wereldomvattende brandhaard. Rechercheur John Engles onderzoekt de plotselinge dood van een politica die op het punt staat de verkiezingen te winnen. Hoewel John van het tegendeel overtuigd is, wordt van hogerhand besloten de zaak bij gebrek aan bewijs als een ongeluk te beschouwen. Wanneer hij vervolgens een belangrijke getuige spreekt die nieuw licht op de zaak werpt, gaat hij samen met zijn collega Laura Sieberg en zijn vriend en patholoog-anatoom dokter Diederik Drexhage, ook wel DD genoemd naar zijn favoriete cupmaat, tegen alle orders in verder graven naar een moordenaar met blijkbaar heel belangrijke connecties en sinistere intenties. Wanneer aan het eind van het eerste deel van het boek de lezer wordt overvallen met een schokkende perspectiefwisseling, slaat de vlam in de pan en loopt de spanning in sneltreinvaart op.

Dit is een boek over vrouwen: briljante vrouwen, sexy vrouwen maar vooral boze vrouwen. Van de Lisdonk vraagt aanvankelijk veel tijd van de lezer om inzicht te geven in de geschiedenis van en over vrouwen. Soms vermakelijk, soms interessant zoals de achtergrond van de Amazones, soms badinerend, maar meestal heel informatief en leerzaam (voor de mannelijke lezers :-)). Daarbij integreert hij recente politieke zaken, zoals de vorming van het kabinet Rutte, ter illustratie en legitimering van zijn plot in het verhaal.

Het boek leest vlot, zit goed in elkaar met elkaar logisch opvolgende delen en heeft interessante hoofdpersonen. Wat mij betreft had het eerste deel wat compacter gemogen; er zat te weinig vaart in en de auteur had teveel tekst nodig om zijn punt over de verhouding man-vrouw te maken.

Overall conclusie: leuke thriller waar ik me goed mee heb vermaakt. Het leent zich prima voor een aantal plezierige leesuren en is een aanrader voor de vakantiekoffer. 

ISBN 9789461090713 | paperback | 368 pagina's| De Crime Compagnie | mei 2013

© Joanazinha, 22 mei 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven