Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Carmen Prins

Stille nachtStille nacht
Carmen Prins

‘Ik had nog geen dag voor mezelf gehad. En wat deed ik hier nu op dit bedrijventerrein? Het was net of ik op de dag dat Christine bij mijn huis was verschenen ergens aan vast was geknoopt. En wat ik ook deed of dacht, dat iets trok me iedere keer weer een stukje verder de fuik in. Ik was meer opgefokt dan ooit. Dit moest ophouden. En wel zo snel mogelijk.’


Het is kerstvakantie en haar twee dertienjarige zoons zijn bij haar ex in Amerika. Nog niet zo lang geleden was ze een succesvol foodvlogger en ze heeft ook twee kookboeken op haar naam, maar v
eel opdrachten heeft ze op het moment niet.
Carmen verheugt zich op twee weken voor zichzelf. Lekker lui op de bank, niets doen. Dat zal niet helemaal lukken weet ze, want ze moet zich bekommeren om haar vader die enigszins de weg kwijt is maar nog wel zelfstandig woont.
Maar dat is te behappen. Er is ook thuiszorg.


En dan gebeurt er van alles:
als ze onderweg naar huis (inderdaad wat plotseling) remt, wordt ze aangereden. De dader rijdt door. En nu had ze net de nieuwe auto geleend van een goede vriend.
Ze baalt enorm, te meer omdat ze weet dat ze misschien wel iets teveel heeft gedronken.
Ze doet aangifte. En krijgt daar erg spijt van.


Haar zoons laten weten dat ze vast zitten op een vliegveld, vanwege een vreselijke sneeuwstorm. Haar ex kan ze dus ook niet gaan halen.
Ze maakt zich natuurlijk zorgen…


En haar vader laat haar een brief lezen, van een bijzondere afzender. Ze moet er iets mee, maar ze vergeet het maar even, want ze ontmoet op een wel heel bijzondere manier een dame, die niet veel zegt, maar wel een belangrijke rol gaat spelen bij de gebeurtenissen waar Carmen in verzeild raakt.
En die er voor zorgen dat er van die vakantie weinig terecht komt.


Er zijn verwijzingen naar eerdere belevenissen. Heb je die eerdere boeken niet gelezen dan is dat evenwel geen probleem.
Bijzonder is dat veel van wat Carmen Prins schrijft over de achtergrond van het verhaal op waarheid berust. De couleur locale: Terschelling, waar ze dus ook woont. Ze schrijft in de ik-figuur maar heeft vast de persoonlijkheid van de fictieve Carmen aangepast om het nog spannender te maken.
Hopelijk heeft ze niet meegemaakt wat er in deze spannende roman (sic op omslag) beschreven wordt. Want hoe de vakantie, zoals je die in gedachten had, ineens een levensgevaarlijk avontuur blijkt te worden, dat is doodeng allemaal!

Carmen Prins (Terschelling, 1978) is een succesvolle foodblogger en influencer. Zij debuteerde in 2020 bij De Crime Compagnie met Carmens Kookpunt. Daarna verscheen Deadline, en in november 2023 Stille nacht.

ISBN 9789461098092 | paperback | 300 pagina's | Uitgeverij de Crime compagnie| november 2023

© Marjo, 4 januari 2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven