Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Monique Hendriks

Heavy metal chickHeavy Metal Chick
Monique Hendriks

 
Drie jaar eerder is er een ongeluk gebeurd. Chantal, Perla en Stella zaten in de auto die tegen de boom reed. Vriendin Perla kwam om het leven, Stella leeft verder als een plant, en Chantals leven verandert volledig. Ze mist haar vriendin vreselijk, en is altijd met de vraag blijven zitten wie haar vermoord heeft. Want Perla kwam niet om door het ongeluk maar door messteken. Iemand – wie? – heeft de kans schoon gezien. En waarom? Is de moordenaar dezelfde persoon die een briefje in Chantals zak deed? 

‘Sorry, Chantal, maar ik denk dat het zo beter is’.

Nu is Chantal van Duizen zangeres van de heavy metal band Ch@ntelle. Ze is haar dorp ontvlucht, haar zeurderige moeder, en flemende zus, en het dorpssfeertje, waar iedereen elkaar in de gaten houdt, maar vooral wil ze niet meer met een bepaalde periode in haar verleden geconfronteerd worden.
Het gaat goed met de band, ze dringen door op de hitlijsten, en misschien krijgen ze zelfs een platencontract. Maar dan gebeuren er vervelende dingen: behalve dat haar moeder ziek wordt en zowat eist dat Chantal naar huis komt, is er iemand die een zakje bloed naar gooit als ze op de bühne staat. Om bij te komen en omdat haar zus het dringend vraagt, gaat ze naar huis. Om daar te horen dat het heel slecht gaat met de varkenshouderij van haar vader.
 
Haar ouders doen een beroep op haar, ze kent de ‘juiste’ mensen, denken ze. Zij kan helpen, dus moét ze dat ook doen. En hoewel het fokken van varkens haar tegenstaat, zeker op de manier waarop haar vader dat doet, zwicht ze. Omwille van de lieve vrede, omwille van een goodwill die er eigenlijk helemaal niet is.

Met aan de ene kant de façade van de showwereld en aan de andere kant de trekkende kracht van het verleden, heeft Chantal het zwaar.
Als er iemand gevonden wordt in de vijver aan de oever waarvan zij altijd haar rust terug vond, is het duidelijk: het verleden strekt zijn tentakels uit...

Een lekkere doorlees thriller, die helemaal niet zo ‘heavy metal’ is als de omslag doet vermoeden. Een deel van het verhaal speelt inderdaad is de heavy metalscene, maar vaker speelt het verhaal zich af in het dorp. 
Het is een origineel verhaal, waarbij de schrijfster blijk geeft van een talent, dat vast wel zijn weg vindt in meer boeken!
 
ISBN 9789462548008 | hardcover |285 pagina's| Uitgeverij Bookaholics| juli 2015 

© Marjo, 7 oktober 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven