Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Carol Goodman

De verdronken tuinDe verdronken tuin
Carol Goodman

 

Dit is een thriller die met recht 'literair' genoemd mag worden, maar hier staat niets op de flap..
Wel dat het een boek is in de traditie van 'Donna Tarts verborgen geschiedenis", en dat zal vooral slaan op het wereldje waar het zich zich ten dele afspeelt: het college. Het is een thriller met verwijzingen naar de Griekse en Romeinse mythologie, en Goodman legt een heleboel uit over glas-in-lood, het maken en restaureren ervan.


Juno woont met haar 14-jarige dochter vlak bij het Penrose College. Juno en haar vriendin Christine hebben ook gestudeerd op Penrose, en samen hebben ze Neil leren kennen. Hij trouwde met Juno, en beiden wisten ze dat Christine ook verliefd was op hem.
Neil bleek manisch-depressief, hij is patient in een psychiatrische inrichting, en heeft nooit een rol gespeeld in het leven van Beatrice. Maar die is toch wel nieuwsgierig naar haar vader.
Christine geeft een lezing op het College, over een glas-in-lood raam, waarin de beschermvrouwe van het college afgebeeld staat. Na afloop van die lezing raakt ze zoek, en ze wordt helaas dood teruggevonden, verdronken.
Heeft ze iets ontdekt waardoor ze uit de weg geruimd moest worden? Waarom heeft niemand Juno verteld dat Neil ontslagen is? Waar zijn de waardevolle schilderijen gebleven die in het College hingen? Welk verhaal vertelt het glas-in-lood raam?
Het is een prachtig verhaal, en ook nog ongemeen spannend. Zoals de vorige thrillers van Carol Goodman dat ook waren.


Carol Goodman studeerde aan Vassar College. Ze debuteerde met het alom geprezen 'Het meer van de meisjes' een wereldwijd vertaalde bestseller. De auteur woont op Long Island, Verenigde Staten. Ze won de prestigieuze Hammett Prize voor literaire thrillers.


ISBN 9789044313123 Paperback |383 pagina's | House of Books B.V. | mei 2005
Vertaald door Joke Meijer

© Marjo, januari 2006

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!

Recensies

Boven