Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Malou Schwan


Zwijgend gewetenZwijgend geweten
Malou Schwan


‘Ik zorg voor je, ik ken mijn verantwoordelijkheden. Wist je trouwens dat de vrouwen hier in Noord-Noorwegen zo ongeveer op gelijke voet staan met God? (-) De vrouw wordt hier aanbeden als een Huldra.’
‘Huldra?’
Hij knikt. Zijn blik straalt een bijna kinderlijke overtuiging uit. ’Huldra is een mooie elf met het uiterlijk van een extreem aantrekkelijk, nimfachtig mensenmeisje. Ze woont in de ontoegankelijke en onderaardse berggebieden rond de ijsfjorden en heeft een staart, een koeienstaart, die ze angstvallig verborgen houdt voor de mensen wanneer ze door de trollen naar de bovenwereld wordt gejaagd om mannen te verleiden.’


Mercedes Garcia is al eenentwintig jaar getrouwd met Olof, een succesvolle chirurg. Samen hebben ze twee kinderen. Althans, dat lijkt zo. Mercedes weet dat haar oudste zoon verwekt is tijdens een slippertje met haar jeugdvriend, Oskar. Maar zij is de enige die dat weet. Haar zoon weet van niets, Olof niet, laat staan Oskar!
Nu stelt haar huwelijk niet meer zo veel voor – Olof klaagt dat hij nooit iets weet over wat er in het gezin gebeurd, en dan werpt Mercedes hem voor de voeten dat hij nooit thuis is. Dat is ook zo.  Behalve dat hij dag en nacht werkt, is hij onlangs ook nog ‘gevallen’ voor zijn nieuwe operatieassistente, die hem ontspannende voetmassages geeft en nog veel meer blijkt te kunnen bieden.
Als hij Mercedes' verjaardag vergeten is,  bedenkt Olof bijvoorbeeld dat zijn mooie assistente ook aan Feng-Shui doet. Als verrassing voor zijn vrouw mag Yang het huis opnieuw inrichten. Of zijn vrouw er blij mee is?


Mercedes is schrijfster. Ze werkt bij een reclamebureau, waar het niet meer zo goed gaat. Haar baas werkt haar op een al te aardige manier de deur uit… Haar kinderen weten hun eigen weg te vinden, het zit Mercedes allemaal niet mee. En dan valt er een uitnodiging op de deurmat voor een reünie van de middelbare school. Meteen denkt ze terug aan Oskar, haar toenmalige vriend. Hij schildert en woont in Noorwegen, weet ze. Zou hij ook naar de reünie komen? Dan wil ze hem wel weer eens ontmoeten.  Die ontmoeting leidt tot een reeks gebeurtenissen die niemand had kunnen voorzien. Zeker de lezer niet, die dacht een eenvoudige roman te zitten lezen, en in een thriller verzeild raakt.
Maar dat is helemaal niet erg, want door onverwachte ontwikkelingen is het een lekker (ont)spannend verhaal geworden!


ISBN 9789051798067  |paperback | 232 pagina's | Gopher B.V. | oktober 2012

© Marjo, 17 december 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven