Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Tami Hoag

Tot stof vergaan
Tami Hoag

 

Flaptekst:
‘De pers heeft hem de Cremator gedoopt – de moordenaar die rondwaart in Minneapolis en zijn slachtoffers verbrandt. Hij laat niets anders achter dan as en de zekerheid dat hij opnieuw zal toeslaan.
Als het derde slachtoffer de dochter van een vooraanstaande miljardair blijkt te zijn, wordt de jacht op de Cremator pas echt geopend. Bovendien is er deze keer een getuige: een zestienjarig meisje.
John Quinn, speciaal agent van de FBI en bekend om zijn feilloze instinct, wordt naar Minneapolis gehaald om de zaak zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen.
Daar krijgt Quinn te maken met ex-FBI agente Kate Conlan, die nu hulp verleent aan slachtoffers en getuigen van misdrijven. Ze neemt het meisje onder haar hoede en staat haar bij tijdens de verhoren. Maar de angstige tiener zwijgt in alle talen over wat er gebeurd is.’

----

Het onderzoek naar het derde slachtoffer, Jillian Bondurant, wordt bemoeilijkt omdat het verkoolde lijk totaal onherkenbaar is, mede omdat het hoofd verdwenen is. Waarom is Peter Bondurant, haar vader en miljardair, er dan van overtuigd dat dit zijn dochter is? En hoewel zijn dochter vermist wordt en misschiel wel dood is, weigert hij elke medewerking aan het onderzoek. Wanneer Quinn steeds dieper in het leven van Jillian duikt, worden de aanwijzingen dat haar vader iets met haar verdwijning van doen heeft, steeds sterker. Maar is hij ook haar moordenaar? Of is de moordenaar de bewaker van het gebouw waar Jillian woonde? Hij voldoet aan het daderprofiel, begluurde Jillian en heeft een slipje van haar….. Maar dan verdwijnt de getuige, Angie, die de politie niets anders heeft gegeven dan een zeer vage beschrijving van de dader, terwijl ze zegt hem goed gezien te hebben. Ze zit psychisch behoorlijk in de knoop; niet verwonderlijk voor een meisje van de straat. Maar dat is geen reden voor al het bloed dat gevonden wordt in de badkamer van het huis waar ze ondergebracht was. De vraag is of ze uit zichzelf is verdwenen of dat ze is ontvoerd.
Quinn en Kate hebben 5 jaar geleden een verhouding gehad, die bitter eindigde na haar ontslag bij de FBI. Ze moeten nu als team, met hulp van de politie, zorgen voor het vinden van de Cremator. Kunnen en willen ze hun gevoelens daarvoor opzij zetten?


Het boek pakt vanaf de allereerste bladzijde. In steeds hoger tempo wordt vanuit verschillende gezichtspunten, waaronder dat van de moordenaar, de zoektocht naar de Cremator gevolgd. Quinn probeert in zijn geest te kruipen en de politie aanwijzingen te geven over de persoon waarnaar ze zoeken, terwijl Kate probeert de getuige te beschermen tegen de druk van politie en justitie om een duidelijkere beschrijving van hem. Waarom weigert Angie dat te doen? Waar is ze zo vreselijk bang voor?
Al met al een echte pageturner, spannend van de eerste tot de laatste bladzijde, waarbij in een laatste explosie van vuur de dader gevonden wordt.


Hardcover | 448 Pagina's | Areopagus ISBN10: 9051083211 | ISBN13: 9789051083217

© Joanazinha, april 2008

Reageren? Klik hier!

Recensies

Boven