Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Ingrid Black

spannende boekenGevallen meisjes
Ingrid Black

 

Ingrid Black is een pseudoniem van een schrijversduo (echtpaar?) uit Ierland. Op de flap staat dat het een verontrustende thriller is in de traditie van Nicci French en Mo Hayder. Ok, het duo, dat is duidelijk, en Mo Hayder? Ingrid Black is er niet op uit om de lezer te schokken. De moorden zijn niet zo gruwelijk, maar vooral: de slachtoffers worden niet in alle details beschreven. Tijdens het lezen dacht ik zelf meer aan Elisabeth George. De speurtocht naar de dader gaat heel langzaam, met vallen en opstaan.


De ik-persoon is Saxon, een gewezen FBI agente, zij woont in Dublin, en schrijft daar boeken over een de werkwijze van de FBI en over seriemoordenaars. Ed Fagan is het onderwerp geweest voor een van haar boeken. Hij werd verdacht van de moord op vijf prostituees maar werd wegens "ondergeschoven bewijs" vrijgesproken. Saxon is ervan overtuigd dat hij de dader is, en als hij met haar afspreekt op een afgelegen plek meent ze hem uit zelfverdediging te moeten doden. Ze begraaft hem daar, vertelt het niemand en gaat door met haar leven.
Dan, na vijf jaar, worden er opnieuw prostituees vermoord, op dezelfde wijze en iedereen denkt dat Fagan weer terug is. Alleen Saxon weet dat dat niet kan, en dus bemoeit ze zich met het politie-onderzoek.


Het is een erg spannend boek, een page-turner... het smaakt naar meer Ingrid Black


Paperback | 384 Pagina's | Anthos Literaire Thrillers | 1ste Druk | 2005 ISBN: 9041409882 vert.van: The Dead (2003), vert.uit het Engels: Sandra van de Ven

© Marjo, juni 2006

Lees de reacties op het forum, klik hier!


Recensies

Boven