Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Kyle Perry

De diepteDe diepte
Kyle Perry

Aan de kust van Tasmanië spoelt een jongen aan, gewond en broodmager. Tot ieders verbijstering blijkt hij een van de al jaren vermiste personen te zijn van een machtige beruchte familie in Shacktown. De familie Dempsey wordt gevreesd omdat zij een goedlopend imperium leiden in drugs. Iedereen weet dat, maar het gebeurt onder de dekmantel van visserij en ze komen overal mee weg, zo rijk en machtig zijn ze.
Aan het hoofd staat de weduwe Ivy. De personen die al zeven jaren vermist waren, zijn haar zoon Jesse, met zijn vrouw Alexandra en hun zoon Forest.
Forest is nu terug! Hij heeft een eigenaardige tatoeage op zijn rug DIT IS FOREST DEMPSEY. WEET WAT JE WENST.


Een andere telg van het gezin Dempsey is MacKenzie, bijnaam Mackerel. Hij is juist ontslagen uit de gevangenis, na een twintig jaar durende straf wegens moord. Vanaf zijn jeugd was hij al de minkukel, het zwarte schaap. Hij raakte verslaafd. Nu wil hij een nieuw bestaan opbouwen: clean, zonder criminele activiteiten en los van zijn familie.


De komst van Forest lijkt zijn plannen danig in de war te sturen.

Een derde verteller is Ahab, zwager van Ivy. Ook hij probeert buiten de klauwen van de drugswereld te blijven. Hij is een goede duiker, ren verdient de kost met zeeoorvisserij, dat ook de dekmantel is voor de drugshandel. Hij probeert zijn achterneefje Forest te behoeden voor de inmenging van Ivy. Agent Linda en rechercheur de Corrado doen hun best er achter te komen waar de jongen al die jaren was, en waar zijn ouders zijn. Forest lijkt evenwel doodsbang te zijn en hij weigert te vertellen over wat hem overkomen is.


Het verhaal dat zich langzaam zal ontvouwen bevat vele geheimen. Er zijn veel personages en die zijn niet altijd zoals ze zich voordoen. Er vallen meerdere slachtoffers, en het duurt lang voordat enigszins duidelijk wordt hoe het allemaal precies zit.
Het niet weten wie goede dan wel slechte bedoelingen heeft, maakt het verhaal alleen maar spannender. Kyle Perry schept een duistere sfeer door een flink deel van het verhaal onder water – in de diepte dus – te laten spelen, in donkere spelonken en grotten die met vloed onder water lopen.
Een verrassende thriller, die je niet graag weg legt.


Kyle Perry (1991) is jeugdwerker en werkt in een afkickkliniek voor jongeren met alcohol- en drugsproblemen.

ISBN 9789402712049 | Paperback | 432 pagina's | Uitgeverij Harper Collins | april 2023
Vertaald uit het Engels door Angelique Verheijen

© Marjo, 31 mei 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven