Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Toni Coppers

Iris was haar naamIris was haar naam
Toni Coppers

 

In het Zoniënwoud wordt een kolonel van de NAVO doodgeschoten teruggevonden in een ondiep graf. Rond zijn hals heeft hij een ketting met daaraan een omgekeerde piramide en een slang. Het team van commissaris Liese Meerhout gaat op onderzoek uit maar wordt niets wijzer. Ze vinden nergens een aanknopingspunt. Niet in het privéleven en niet in het professionele leven van de kolonel.
Als een week daarna weer een doodgeschoten man in een ondiep graf in het Zoniënwoud teruggevonden wordt probeert het team een verband te vinden tussen beide mannen en tussen de juwelen die beide mannen om hun hals hebben. En wat is de betekenis van de bloem die de 2de dode tussen zijn handen heeft? Weer zet het team alles op alles maar vinden geen aanknopingspunten. Hun enige verdachte moeten ze vrij laten bij gebrek aan bewijs.


Gaat dit terug tot de jeugdjaren van beide mannen? Is het rechercheteam op een pedofiel netwerk gestoten? Wat heeft de verdwijning van een 12-jarig meisje met de dood van beide mannen te maken en hoe past Frank Vervaet in het plaatje? Wat betekent de afkorting LC in de agenda van de kolonel? Allemaal vragen die het team van commissaris Liese Meerhout moet zien te beantwoorden.


Het is het eerste boek die ik lees van deze schrijver. Ik had nog nooit van hem gehoord en toch heeft hij al 7 boeken met als hoofdpersonage Liese Meerhout uit. Sinds 2008 jaarlijks een boek.
Dit boek was een geschenk voor “maand van het spannend boek”. Ik stond er dus een beetje sceptisch tegenover. Maar ik moet zeggen dat het boek van begin tot einde heel goed in elkaar zit. De personage zijn goed geschetst, het persoonlijke verhaal van de hoofdpersonages is niet overheersend, de spanning is goed verdeeld en het einde heeft een mooie ontknoping. Iris is haar naam is het 4de boek van de schrijver in de “Liese Meerhout-reeks”.


Ik weet niet of iemand van jullie hem kent maar ik heb hieronder zijn vorige boeken in de reeks genoteerd. Ik ga zeker nog meer lezen van deze schrijver. ‘k ben benieuwd of zijn “stijl” van in het begin zo was. Als ik de recensie over “Dixit” lees op de leestafelsite is dat niet altijd zo geweest (een boek uitgegeven voor de Liese Meerhout serie).
‘k vraag me ook af waarom ik nooit van deze schrijver gehoord had. Hij is tamelijk veel genomineerd geweest voor prijzen en is zelf winnaar geweest van de Hercule Poirotprijs in 2014.


Niets is ooit (2008 - Manteau) - Genomineerd voor de Hercule Poirot Prijs 2008

Engel (2009 - Manteau)

De geheime tuin (2010 - Manteau) - Genomineerd voor de Diamanten Kogel 2010

Iris was haar naam (2011 - Manteau) - Genomineerd voor de Diamanten Kogel 2011

Stil bloed (2012 - Manteau)

Zwerfvuil (2013 - Manteau)

Dood water (2014 - Manteau) - Winnaar Hercule Poirot Prijs 2014


ISBN 9789022326046 | Paperback | 305 pagina's | Uitgeverij Mateau | april 2011

© Inge, 6 juni 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


spannende boeken

Dixit
Toni Coppers


David Cleeffs is zijn job als coördinator bij het ministerie van Verkeer grondig beu en heeft een origineel idee om verder aan de kost te komen. Hij richt een éénmansbedrijfje op, Dixit, en levert parate kennis aan al wie het nodig heeft. Van een cursus aardrijkskunde voor soldaten die op vredesmissie naar Congo trekken, toespraken voor politiekers, tot zelfs boek-en filmbesprekingen voor de dames van 'De Pussycat', de betere hoerenkast. Wil je weten wie er 'hot' is in de modewereld, of interesseren de nieuwste massagetechnieken je ? Een adres : Dixit!


Op een dag komen twee politieinspecteurs met een leuke opdracht : hen voorbereiden op de Nationale Politiequiz. De heren hebben als onderwerp terrorisme gekozen. Alles moet wel in het geheim gebeuren want het vakantiegeld wordt gebruikt om Cleeffs mee te betalen. Als deze laatste op het internet gaat snuisteren om informatie te vinden over het vervaardigen van semtex, ja dan blijft dat natuurlijk niet onopgemerkt en krijgt hij geheid de inlichtingendiensten achter zich aan. Die mensen zijn ervan overtuigd dat Cleeffs een terroristische aanslag voorbereidt.


Een komische thriller staat er op de cover waar de zuurstokkleuren van afspatten. Een thriller is het allerminst, op geen enkel moment zit er spanning in het verhaal, de misdaad die pas ver na de helft van het boek begaan wordt is trouwens maar een bijkomstigheid. Het verhaal moet het in de eerste plaats hebben van de grappen en grollen die trouwens enkel in het begin lollig zijn. Na een tijdje beginnen ze te vervelen en kunnen mij nog nauwelijks tot een glimlach brengen. Toegegeven, het is allemaal erg vlotjes geschreven en qua originaliteit kijgt het een tien, maar het lijkt mij teveel op een parodie. Een luchtig boek om te lezen op een zomerse middag in je tuinzetel, meer is het zeker niet.Over de auteur : Toni Coppers (België 1962) werkte achtereenvolgens als scheepsjongen, ereconsul in Buenos Aires en personal trainer voor de cavia van Brad Pitt. Hij woont afwisselend in New York en Goetsenhoven en is VRT-producer.


ISBN 9789044312393 Paperback 231 pagina's  House of Books B.V. april 2005

© Christine, februari 2006

Lees de reacties op het forum, klik hier!


Recensies

Boven