Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Vera Stupenea

Moord om de hoekMoord om de hoek
Vera Stupenea


Als een meisje van 16 door haar vader dood wordt gevonden en een briefje ligt waarin ze aangeeft zelfmoord te hebben gepleegd, waarvan ze haar lerares Jonna de schuld geeft, is een provinciestadje in rep en roer. Later wordt ook de buurvrouw dood gevonden, door haar stiefzoon.
Rechercheur Pieter Gravemaker onderzoekt de zaak en ondervraagt de aantrekkelijke Jonna, waarbij er al snel iets opbloeit tussen de twee Jonna is vroeger de lerares van Pieter geweest en alle jongens uit de klas hadden een oogje op haar.


Jonna is gescheiden van haar man Hein, die wilde dat ze, omwille van z'n politieke carrière, het bed deelde met een partijgenoot, iets wat ze weigerde. Samen hebben ze een zoon van 12 (Chris), die heen en weer wordt geslingerd tussen z'n ouders. Jonna, die hem bemoedert en Hein, die hem verwent en zo veel mogelijk vrij laat. Chris ontdekt dat z'n vader ook z'n minder prettige kanten heeft, als hij spaghetti heeft gemaakt, die hij later op wil eten en z'n vader dit soldaat gemaakt blijkt te hebben.


Het boek is wel spannend, maar kent niet erg veel diepgang, terwijl het soms toch wel ongeloofwaardig is. Een rechercheur die onmiddellijk een potentiële verdachte tracht te verleiden, past wat mij betreft toch niet echt in een geloofwaardig verhaal. Als een bevriende privédetective ook maar even aan een avontuurtje met een getuige begint, dan raakt de geloofwaardigheid toch wel erg ver uit beeld.


ISBN 978 94 91884 67 2 | Paperback | 159 pagina’s | Scelta Publishing | november 2017

© Renate 1 augustus 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven