Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Douglas Kennedy

De afspraakDe afspraak
Douglas Kennedy

 

Flaptekst
Als Hannah Buchan de extraverte, radicale student Tobias Judson ontmoet zet dat haar rustige leventje als doktersvrouw volledig op zijn kop. Passie, levenslust en spanning: bij Tobias vindt ze alles wat ze mist als echtgenote van de saaie Dan. De wederzijdse aantrekkingskracht mondt uit in een heftige verhouding, totdat Hannah ontdekt dat haar minnaar niet is wie hij zegt te zijn. Tobias wordt gezocht en moet vluchten. Hij brengt Hannah in een onmogelijke positie en dwingt haar een misstap te begaan die haar zal blijven achtervolgen.

Dertig jaar lang blijft haar geheim verborgen. Maar in de nadagen van 11 september komen de gebeurtenissen alsnog in een stroomversnelling. Tobias duikt weer op en blijkt een boek te hebben geschreven over zijn wilde jaren. Zijn terugkeer slaat de fundamenten weg onder Hannahs bestaan.

----------

Een mooi en spannend boek over een vrouw die heel lang het leven van een middelmatige huisvrouw leidt; alles in dienst stellend van man en kinderen. In de loop van het boek verliest ze haar man, haar zoon en haar dochter. Haar man verlaat haar nadat de verhouding aan het licht komt.
Haar zoon wordt sterk beïnvloed door zijn huwelijk met een zeer rechts orthodox-christelijk denkende vrouw die – zeker na het bekend worden van de zogenaamde misstappen van Hannah – niets van haar schoonmoeder moet weten en haar zelfs verbiedt haar kleinkind te zien en haar dochter verdwijnt spoorloos nadat ze zich als een stalker heeft gedragen na het stuklopen van haar verhouding met een getrouwde man.
Is hier een misdaad in het spel of is haar dochter vrijwillig verdwenen? De zoektocht naar haar dochter is voor Hannah veel belangrijker dan alles wat er speelt rondom haar vroegere verhouding. Haar reputatie wordt echter volledig door het slijk gehaald en door al het mediarumoer wat ontstaat en zich als een sneeuwbal vermeerdert, moet ze hier wel aandacht aan besteden. De grove leugens van Tobias moeten gepareerd worden.
Van haar familie hoeft ze niets te verwachten, maar ze krijgt veel steun van haar vader, haar beste vriendin en van de rechercheur die de zoektocht naar haar dochter leidt. En in het laatste deel van het boek ziet Hannah kans om, in een rechtstreekse – op TV uitgezonden, dus niet manipuleerbare – confrontatie met Tobias haar reputatie volledig te herstellen.
De verhouding met haar zoon verbetert zich heel langzaam en ook de relatie met Dan is niet meer zo ijzig, maar wil ze hem wel terug? En zelfs van haar dochter komt heel voorzichtig een teken van leven.
Of alles zich echt ten goede keert, blijft een vraagteken. Hannah heeft zich door alles wat er is gebeurd, ontwikkelt tot een vrouw die weet wat ze wil en die zich niet meer laat leven. En dat is de grote winst in haar bestaan. Op 53-jarige leeftijd neemt zij zelf het heft in handen.


Paperback | 496 Pagina's | De Boekerij ISBN10: 9022543331 | ISBN13: 9789022543337

© Joanazinha, november 2007

Reageren? Klik hier! 

Recensies

Boven