Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Karen Sander

Ik zie, ik zie Karen SanderIk zie, ik zie
Karen Sander

Dit is het derde boek van deze auteur over commissaris Georg Stadler en profiler Liz Montario. Eerder heeft ze ook thrillers geschreven onder haar eigen naam Sabine Klewe. Deze zijn, voor zo ver ik weet niet in het Nederlands vertaald.

Het boek begint met een proloog, die zich in 1977 in de VS afspeelt. Een vierjarig meisje is er getuige van dat 2 mannen het lichaam van haar moeder, gewikkeld in een tapijt in het water gooien.

In het volgende hoofdstuk wordt commissaris Georg Stadler naar een verlaten fabrieksgebouw geroepen. Hier treft hij een plas bloed naast een gebarsten spiegel en een scheermes aan. Op een van de muren is een rechthoek met zilververf gespoten, die in tweeën is gedeeld. Achter een plank ligt een masker van Margaret Thatcher en in de zilververf is een code gespoten. Wat er hier heeft plaatsgevonden is niet duidelijk maar het lijkt zorgvuldig geënsceneerd, alsof het een filmset betreft. Er is geen lichaam aangetroffen, dus het is niet duidelijk water gebeurd is.

In het volgende hoofdstuk komen we Alex Landorf tegen, een collega van George, die kennelijk z’n ondergang plant. Waarom is niet duidelijk en hoe dit gaat gebeuren is ook nog onduidelijk.

Dan wordt er in een hotelkamer een lichaam gevonden. De plek waar ze vermoord is ziet er uit, alsof het in scène is gezet en in een vuilcontainer wordt een clownsmasker gevonden. De kamer blijkt te zijn gehuurd op de naam Johannes Zimmerman en een stagiaire legt het verband tussen de enscenering en de film Halloween, die gemaakt is door John Carpenter.

Vervolgens wordt Georg Stadler bij de hoofdinspecteur geroepen. Bij het lichaam van een dode prostituee is een tablet aangetroffen, die een paar weken geleden van Georg Stadler gestolen is. Eerder hebben we gezien dat Stadler ruzie heeft gemaakt met de betreffende prostituee, over de verdwenen tablet. Daarbij heeft hij haar ook vastgegrepen, dus als hij DNA af moet staan, voelt hij dat dit wel eens fout kan gaan. Daar de vrouw met hetzelfde mes is vermoord als een van de andere slachtoffers, wordt Georg op non-actief gesteld en hij duikt onder.

Bij een huiszoeking in het huis van Georg Stadler duikt een USB-stick op met gewelddadige pornografische foto’s van meisjes van een jaar of 14. Georg, die deze foto’s via een collega, die in z’n onschuld gelooft, te zien krijgt, gaat zelf op onderzoek uit. Het geheel is een spannend verhaal, met een zeer verrassende ontknoping.

ISBN 978 90 223 3280 1 | Paperback | 387 pagina’s | Manteau | mei 2016
vertaald door David Orthl en Ans van der Graaff

© Renate 22 december 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven