Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Ruth Ware

De vrouw in suite 10De vrouw in suite 10
Ruth Ware


Wanneer ze wakker wordt, is Lo Blacklock niet langer alleen. Twee kattenpoten hebben zich stevig in haar wang geplant. Hoe is Delilah in haar slaapkamer beland? In het duister van de nacht geeft Lo zichzelf de schuld van de nachtelijke onrust. Als ze niet zo veel had gedronken, had ze de keukendeur niet opengelaten. Inwendig kreunend verdwijnt Lo diep onder haar dekbed. Enkele seconden later zit ze echter rechtop in bed. Haar hart klopt in haar keel. Haar slaapkamerdeur – die naar buiten opengaat – is dicht. Delilah heeft die onmogelijk achter zich kunnen sluiten. Iemand moet het voor haar gedaan hebben. Iemand die zich niet in Lo’s huis zou moeten bevinden.


Met ingehouden adem luistert Lo naar de geluiden in haar appartementje. Het is stil. De opluchting spoelt als een warme golf over haar heen. Delilah bevond zich vast al in haar kamer toen ze zelf, met haar dronken hoofd, de deur achter zich sloot. Lo neemt zich plechtig voor nooit meer zo veel te drinken. Het is tijd dat ze zich wat volwassener gaat gedragen. Met Delilah stevig in haar armen geklemd, opent ze de slaapkamerdeur. De rest van de nacht zal haar eigenwijze kat gewoon weer in de keuken moeten slapen.


De man die voor haar slaapkamerdeur staat, kijkt haar recht aan. Zijn gelaatstrekken zijn door een capuchon en een bandana aan het zicht onttrokken. Lo kijkt niet naar zijn gezicht. Het zijn in handschoenen gehulde handen die haar blik als een magneet naar zich toe trekken. Ze verraden dat de man een professional is. Zal hij haar gaan verkrachten? Vermoorden misschien? Het smekende gepiep dat uit haar keel geperst wordt, klinkt als de stem van iemand anders. De man luistert niet. Met een klap slaat hij de slaapkamerdeur dicht. Lo beseft nauwelijks dat de deur haar vol in het gezicht raakt. Terwijl ze bibberend van angst alle besef van tijd verliest, gaat de onbekende er met de inhoud van haar handtas vandoor.


In de dagen die volgen wordt Lo keer op keer door angst overmand. Slapen lijkt geen onderdeel van haar leven meer uit te maken. Lo kan alleen nog maar aan de inbreker denken en vergeet zelfs naar haar werk te gaan. Een e-mailtje van haar baas schudt haar wakker. Over een paar dagen zal Lo aan boord van een luxe cruiseschip stappen om een reisverslag te maken voor het reisblad Velocity waar ze al tien jaar voor werkt. Zal ze afhaken? Lo besluit toch te gaan. Elke plek is beter dan thuis.


Wanneer Lo zich aan boord van de Aurora Borealis begeeft, overrompelt de weelde haar. Ze hoopt vurig dat ze niet bij de andere gasten, die ongetwijfeld over bakken met geld beschikken, uit de toon zal vallen. Gelukkig verloopt de eerste avond redelijk voorspoedig. Lo drinkt tegen beter weten in veel te veel maar ze weet zich aardig staande te houden. Naast de eigenaar van het schip, zijn vrouw en een aantal rijke zakenrelaties, reizen er nog een aantal andere leden van de pers mee. Lo baalt dat een van hen haar ex-vriend Ben is. Na het diner waggelt ze dronken naar haar hut. Voor het eerst in dagen valt ze als een blok in slaap.


Midden in de nacht schrikt Lo wakker. De paniek giert door haar lijf. Hoorde ze een gil? In de hut naast haar schuift iemand de balkondeur open. Even later klinkt er een plons. Een luide plons. Is er iemand in het water gevallen? Lo haast zich naar haar eigen balkon en meent nog net een mensenhand in de diepte te zien verdwijnen. Totaal in paniek belt ze de receptie om tot de ontdekking te komen dat er helemaal niemand in de hut naast haar – suite 10 – verblijft. Wanneer de volgende ochtend blijkt dat er niemand wordt vermist, komt Lo tot de conclusie dat niemand haar verwarde verhaal gelooft. Toch twijfelt ze geen seconde aan wat ze heeft gehoord. Er is absoluut iemand overboord gegooid.


Door de inbraak, meteen in het begin van het boek, is het verhaal onmiddellijk spannend. Deze spanning zal tijdens de rest van het verhaal niet meer verdwijnen. Wat heeft Lo precies gezien en gehoord? Waarom suggereren sommige mensen dat ze labiel is? De Britse schrijfster Ruth Ware maakt het verhaal nóg spannender door de hoofdverhaallijn te onderbreken voor berichten van Lo’s vriend Judah. De berichten zijn steeds een paar dagen in de toekomst aan vrienden en familie van Lo verstuurd. Judah maakt zich zorgen. Lo wordt vermist. Hij is bang dat haar iets overkomen is…


De vrouw in suite 10 is een werkelijk verrukkelijke thriller. Het is zo spannend dat ik alles om me heen vergat en alleen nog maar wilde lezen, lezen, lezen. De vrouw in suite 10 vormt een definitie voor de perfecte Britse thriller. Het is heel intens en persoonlijk geschreven. Alles draait om de eenzame beleveniswereld van de hoofdpersoon. Dit boek is dan ook een absolute aanrader voor iedereen die, net zoals ik, dol op zenuwslopende thrillers vol verrassende verhaalwendingen is!


ISBN 9789024574681 | paperback | 352 pagina's | Luitingh-Sijthoff | maart 2017
Vertaald door Hanneke van Soest

© Annemarie, 7 mei 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven