Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Verloren zielen
Alex Kava

 

Sinds ik in de loop van vorig jaar kennis maakte met Alex Kava door haar eersteling, 'Duister Kwaad', maar vooral het uitmuntende 'De Val' te lezen, werd ik onvoorwaardelijk fan van deze auteur. Vooral met haar hoofdpersonage Maggie O'Dell wist ze mij te bekoren. Daarom waren mijn verwachtingen dan ook hooggespannen om eindelijk aan deze volgende thriller van Kava te kunnen beginnen.


Het verhaal begint met een collectieve zelfmoord van zes jongens in de bossen van Massachusetts na een confrontatie met de FBI. Een van deze jongens overleeft maar zwijgt als het graf. Bijna onmiddellijk na deze feiten wordt in Washington D.C na een religieuze bijeenkomst het lijk van een jong meisje gevonden. Het blijkt de dochter van een senator te zijn. Maggie O'Dell ontdekt dat er een verband tussen beide zaken bestaat. De sekteleider Eerwaarde Joseph Everett blijkt de hoofdverdachte van de moord te zijn en bovendien ook de aanstoker van de jongerenzelfmoord. Toch lukt het de FBI niet om in zijn buurt te komen en blijven een hoop vragen onbeantwoord.


Op zich zijn deze gegevens een droomscenario voor een spannende thriller : een geheimzinnige sekte met zijn charismatische leider die mensen van alle leeftijden en van allerlei slag in zijn ban krijgt. Ontsnappen is niet mogelijk want dan wacht er een brute moord. Op de koop toe wordt Maggie danig op de proef gesteld. Everett is namelijk haar moeders persoonlijke vriend en goeroe. Zij sluit zich ook aan bij zijn sekte. Het wordt een strijd tegen de klok om de man te ontmaskeren en haar moeder te redden.


Toch is Kava er deze keer niet in geslaagd om mij geboeid te laten blijven. Alhoewel het verhaal best wel goed in elkaar steekt, lijkt het mij tè routineus geschreven.
Het is net of er geen ziel in dit boek zit, om maar even naar de titel te verwijzen: de ziel is verloren.
Maar ook een Kava op halve kracht is nog een goeie Kava, zelfs beter dan veel van haar collega auteurs. Dus toch nog een verdiende drie sterren!


Paperback | 398 Pagina's | Mira Books | 2005 ISBN: 9085500451

© Christine, 15 maart 2006

Reageren? Klik HIER!

Recensies

Boven