Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Het Messias mysterieHet messias mysterie
Andreas Eschbach


Bij opgravingen in de buurt van Jerusalem doet Stephen Fox een opzienbarende ontdekking. Bij een skelet van 2000 jaar oud vindt hij een gebruiksaanwijzing van een videorecorder, nog in een plastic zakje. Vals spel wordt al snel uitgesloten, dus de enige oplossing is dat het de overblijfselen van een tijdreiziger zijn.
Stephen houdt voor de leider en de geldschieter van de opgraving verborgen dat hij ook nog een brief heeft gevonden. Een vriend van hem ontcijfert het en inderdaad..het is iemand die in de toekomst onbedoeld in het verleden zal belanden. In de tijd waarin Jesus geleefd moet hebben. Wat zou er op die video staan?
Stephen gaat met twee vrienden op zoek naar de camera. Maar John Kaun de geldschieter ontdekt dat hij bewijsmateriaal heeft achtergehouden en hij wil kost wat kost voorkomen dat Stephen met de eer gaat strijken. Hij ruikt namelijk geld, veel geld..want wat zal het Vaticaan niet overhebben voor een video die misschien de basis van het katholoieke geloof zal doen wankelen.
Een spannende speurtocht volgt, waarbij de drie vrienden uit de handen van Kaun en de Kerk moeten zien te blijven.


Het is een aardig gegeven, maar totaal niet geloofwaardig. En het einde is wat zweverig. Maar verder is het goed voor wat ontspannen uurtjes.


Paperback | 475 Pagina's | Karakter Uitgevers B.V. | 2005 ISBN: 9061120438

© Marjo, februari 2006

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!


Recensies

Boven