Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altDe wraak van de honden
Antonio Hill

Inspecteur Héctor Salgado snapt niet waarom hij door de ijverige agent Roger Fort is gevraagd zich naar een metrostation te begeven. Er valt wel degelijk een dode te betreuren maar de jonge vrouw sloeg de hand aan zichzelf door voor de metro te springen. Er is geen misdrijf gepleegd. Agent Fort wil hem echter een opname laten zien die door een bewakingscamera is gemaakt. Op de beelden is duidelijk te zien dat de vrouw onrustig was en steeds om zich heen keek. Werd ze soms door iemand achtervolgd? Er is nóg iets vreemds: de inhoud van de mobiele telefoon van de vrouw lijkt te zijn gewist. Er staat slechts één bericht op dat bestaat uit een tekst en een foto. De foto toont een grote boom waarin drie dode honden hangen. De tekst neemt maar drie woorden in beslag: vergeet het niet.

Héctor besluit de dood van de vrouw, ene Sara Mahler, nader te onderzoeken. Ze werkte als secretaresse bij het cosmeticabedrijf Alemany. Sara was een eenzame vrouw die niet erg geliefd was. Er was niemand die een uitgesproken hekel aan haar had maar ook niemand die haar liefhad. Ze had geen vrienden maar ook geen vijanden. Waarom pleegde Sara Mahler zelfmoord? Heeft het te maken met de afschuwelijke foto? Waar is deze gemaakt en wat heeft het met Sara te maken? Dan doet Héctor een opvallende ontdekking. Nog geen jaar geleden pleegde een andere werknemer van Alemany ook zelfmoord. En dat niet alleen: Gaspar Ródenas doodde ook zijn vrouw en babydochter.

Ondertussen zit agent Leire Castro thuis. Ze is met zwangerschapsverlof en weet dat ze met volle teugen zou moeten genieten van haar rust. Maar Leire verveelt zich. Stilzitten is niets voor haar en bovendien dwingt het nietsdoen haar om na te denken over de toekomst. Leire weet dat ze zal moeten beslissen of ze verder wil met de vader van haar ongeboren kind maar voorlopig wil ze er niet te veel over nadenken. Ze besluit zich te verdiepen in een vermissingszaak. Ruth, de ex-vrouw van Héctor, verdween een half jaar geleden spoorloos. Niemand weet wat er met haar is gebeurd en Héctor is inmiddels, tot zijn grote woede, van de zaak gehaald. Leire weet toestemming los te peuteren om de zaak tijdens haar verlof te onderzoeken. Ze ontdekt iets vreemds over het verleden van Ruth. Zal het te maken hebben met haar verdwijning?

De verdwijning van Ruth loopt als een rode draad door het verhaal. Het is duidelijk dat het ook in een volgend boek  over inspecteur Héctor Salgado centraal zal staan. Héctor zelf heeft te kampen met slapeloosheid. Hij mist zijn ex-vrouw en hij vindt het moeilijk om zijn tienerzoon Guillermo alleen op te voeden. Héctor is bang dat Ruth niet meer in leven is en de onzekerheid over haar lot vreet aan hem. Het gure en grauwe winterweer in zijn woonplaats Barcelona past goed bij zijn stemming.

De wraak van de honden – Het vervolg op Dodelijke zomer - boeit van begin tot eind. De personages spreken aan en het verhaal zit goed in elkaar.  Het personeel van Alemany zwijgt in alle talen over de dood van hun collega’s terwijl Héctor zeker weet dat zij meer weten over de vermeende zelfmoorden. Het motief is grondig uitgedacht maar toch logisch en overtuigend. Bijzonder is dat deze Spaanse politiethriller doet denken aan thrillers die uit Scandinavië afkomstig zijn. De schrijfstijl van Antonio Hill vertoont grote overeenkomsten met de typisch Scandinavische stijl: sfeervol, sober, melancholiek en sympathiek. Ik heb genoten van dit boek.

ISBN 9789056724801 | paperback | 326 pagina's | Signatuur| augustus 2013
Vertaald door M. Vanderzee

© Annemarie, 19 augustus 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven