Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

ZonnestormZonnestorm
Åsa Larsson

 

Dit is het thrillerdebuut van Åsa Larsson en wat een debuut zeg. Vanaf bladzijde één pakte het verhaal me. Ze schrijft zo goed dat je helemaal het gevoel hebt dat je zelf in Zweden bent en last hebt van de sneeuwstormen en de kou.
Ik betrapte mezelf er ook op dat ik iedere keer een glimlach om mijn mond had als ze schreef over het hondje Tjapp. En verdrietig was toen hij dood ging. Het lukt niet zoveel schrijvers om bij mij zoveel gevoel op te roepen.


De geestelijke Viktor Strangård wordt op een gruwelijke manier vermoord in een kerk in het plaatsje Kiruna gevonden. Sanna de zus van Viktor wordt verdacht van de moord als de politie in haar huis de bijbel van Viktor en het moordwapen vinden. Sanna roept de hulp in van Rebecka, ze is een oude vriendin van haar. Met tegenzin gaat Rebecka naar Kiruna om Sanna te helpen. Dan blijkt dat er veel geheimen zijn in het plaatsje Kiruna.


Het enige nadeel van het boek vind ik de vele bijbelteksten die gebruikt worden in het boek. Als niet gelovige is daar bijna niet doorheen te komen en las ik daar maar overheen.


ISBN 9041408770 Ingenaaid, 279 pagina's Verschenen: oktober 2004  Anthos
Oorspronkelijke titel: Solstorm Vertaler: Jasper Popma

© Bianca, 6 februari 2005

Reageren? Klik hier!

Recensies

Boven