Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

OngrijpbaarOngrijpbaar
Bianca Nederlof


Het is sinterklaastijd in Nederland. Silvia wil samen met haar driejarige zoontje Nick naar de aankomst van de Goedheiligman in de haven, en ze baalt vreselijk als haar man David zegt dat hij niet mee kan. Maar zijn zus Maura gaat wel mee. Het is er druk, stervensdruk en als er een rel uitbreekt heerst er complete chaos. In die drukte raakt Silvia haar zoontje kwijt...
En ze vinden hem niet terug als de mensenmassa opgelost is en het rumoer voorbij. Waar is Nick gebleven? Silvia is in paniek! De politie wordt er bij gehaald, maar hun overtuiging dat het kind snel gevonden zal worden wordt niet bewaarheid. Het was Silvia’s grootste angst: haar zoontje kwijtraken, en nu is het dan zover.
Net als de politie begint de lezer zich af te vragen wat er aan de hand is: vertelt Silvia de waarheid? Wie is ze eigenlijk?
Ze blijkt een geheim te hebben, een verleden dat ze dacht achter zich te hebben gelaten. Heeft dat verleden iets te maken met de verdwijning van Nick?


Het verhaal leest als een trein, en het zit uitstekend in elkaar. Mondjesmaat komt de lezer te weten wat er aan de hand is met Silvia, en het feit dat zelfs haar echtgenoot nergens van af weet, zorgt er voor dat ze zich in allerlei bochten moet wringen om het zo te houden. Dat is wat ze wil: vergeten. Maar ja, nu is Nick belangrijker.
De ontknoping is wel voorspelbaar, maar dat hindert niet. De spanningsboog is groot genoeg en tenslotte weet je het nooit. Heeft de schrijver toch nog een verrassing in petto?
Prima debuut van Bianca Nederlof.


Bianca Nederlof schrijft korte verhalen en minithrillers. Enkele van haar verhalen vielen in de prijzen bij schrijfwedstrijden en zijn gepubliceerd in verhalenbundel.


ISBN 9789491875069 | Hardcover| 228 pagina's | Uitgeverij Letterrijn | oktober 2014

© Marjo, 29 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven