Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Wie zint op wraakWie zint op wraak
Bo Svernström

Het verhaal begint met de vondst van een gekruisigde man, die is vastgespijkerd in een schuur. Z'n tong en z'n penis zijn verwijderd, evenals z'n vingers. Tot ieders verbazing blijkt het slachtoffer nog te leven. Of hij daar blij mee moet zijn is natuurlijk de vraag. Het slachtoffer blijkt een beruchte crimineel te zijn. Later duiken er meer slachtoffers op, die allemaal op een gruwelijke manier om het leven zijn gebracht. Het zijn allemaal criminelen en politiecommissaris Carl Edson bijt zich in deze zaak vast. Ook de gedreven onderzoeksjournaliste Alexandra Bengtsson houdt zich met deze zaak bezig en weet steeds als eerste te berichten.
 
Het eerste deel van het boek is een traditionele Scandinavische thriller, waarin de speurders de hoofdrol spelen en we in cursieve stukken een beeld krijgen van het handelen en de achtergrond van de dader.

In het tweede deel verandert het boek ineens in een psychologische thriller, waarin de dader centraal staat. De chronologie van het verhaal wordt gewoon voortgezet, maar we zien alles nu vanuit de dader, waarbij we ook meer leren over het verleden van de dader en de motieven. We weten nu ook wie de dader is, maar er blijven nog veel raadsels over.

In het derde deel keren we weer terug naar de politie, die de dader heeft opgepakt, maar nog worstelt met de bewijzen. De afloop van het verhaal is zeer verrassend.

ISBN 978 94 027 3060 9 | Paperback | 477 pagina’s | Harper Collins | september 2018
vertaald door Edith Sybesma

© Renate 21 juli 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven