Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Het meisje op de fotoHet meisje op de foto
Carina Bergfeldt


Jeanette Hyldgaard is ervan overtuigd dat haar man Viktor iets overkomen is. Haar uiterst betrouwbare echtgenoot kijkt nooit te diep in het glaasje en zal zeker niet de benen hebben genomen. Toch is hij na een avondje uit met een collega niet thuisgekomen. Even dacht Jeanette nog dat hij in zijn comfortabele stoel in slaap moest zijn gevallen maar dat was niet het geval. Jeanette is bezorgd. Angstig zelfs. Waar is haar echtgenoot? Jeanette vreest dat hij gewond is en dringend hulp nodig heeft.


Politieagent Anna Eiler deelt de zorgen van Jeanette niet. Uit Jeanettes beschrijving heeft ze opgemaakt dat Viktor een kerngezonde, verantwoordelijke veertiger is. Na bijna tien jaar bij de politie kan ze wel raden wat er aan de hand is. Viktor is hoogstwaarschijnlijk in het verkeerde bed beland en vraagt zich nu bevreesd en beschaamd af hoe hij zijn vrouw onder ogen moet komen. Viktor duikt vanzelf weer op. De zorgen van Jeanette zijn onterecht. Viktor behoort niet tot een risicogroep.


Journaliste Julia, die al jaren met Anna bevriend is, is er als de kippen bij. Een vermissing doet het altijd goed in de krant. Julia ontfermt zich over Jeanette in de hoop haar smeuïge uitspraken te kunnen ontlokken. Julia weet bovendien maar al te goed hoe Jeanette zich voelt. Haar eigen vader is al meer dan een jaar vermist. Elke dag vreest ze bericht te krijgen dat zijn lichaam is gevonden. Het wrange is dat Julia haar vader haatte. Hij heeft haar een vreselijke jeugd bezorgd. Nog altijd lijdt ze onder zijn harde woorden en de angst die zijn onvoorspelbare gedrag in haar opriep. Toch mist ze hem. De haat en de liefde die ze voor haar vader voelt, zijn al jaren in een hevig gevecht met elkaar verwikkeld.


Wanneer een jonge moeder verveelt met haar zoontje en puppy bij een meertje wandelt, doet ze een opmerkelijke vondst. In het water drijft iets ongewoons. Het is een hoofd. Een menselijk hoofd. Niet alleen de politie maar ook de pers spoedt zich naar het meertje. Van wie is het hoofd? Is het van Viktor of is Julia’s vermiste vader eindelijk gevonden? Het wordt Julia bijna teveel.


De vondst van het hoofd leidt tot nieuwe vondsten. Het ogenschijnlijk kalme water herbergt gruwelijke geheimen. In de keel van het gevonden hoofd is een foto gepropt. Het water heeft de afbeelding beschadigd. Wie staat op de foto die de luchtwegen van het slachtoffer heeft afgesloten? Wanneer ook Jeanette een gruwelijke ontdekking doet, denkt zelfs Anna niet langer dat Viktor de bloemetjes heeft buitengezet.


Wat is er in het meer verborgen? Wie draagt een groot geheim met zich mee? Schrijfster en journaliste Carina Bergfeldt houdt de spanning er goed in. In korte, krachtige hoofdstukken doet ze een ontluisterend verhaal uit de doeken. Hoofdpersonen Anna en Julia zijn twee ogenschijnlijk sterke vrouwen. Op privégebied zijn ze echter kwetsbaar. Anna heeft zich door de afwezigheid van haar vader tot een onzekere vrouw ontpopt, terwijl Julia juist door de aanwezigheid van haar vader hetzelfde resultaat bereikte. Beide vrouwen snakken naar liefde maar weten niet hoe ze het op de juiste manier moeten geven en ontvangen.


Dit tweede boek van Carina Bergfeldt is me beter bevallen dan het eerste. Nog altijd moet ik wennen aan de ietwat beknopte manier waarop ze de gebeurtenissen brengt maar de korte hoofdstukken en de vele perspectiefwisselingen houden de vaart goed in het verhaal. Daarnaast lukt het de schrijfster goed om ook tussen de regels door de nodige informatie prijs te geven. Carina Bergfeldt weet de aandacht van de lezer goed vast te houden en de nieuwsgierigheid tot het uiterste te prikkelen. Ik heb het gevoel dat het talent van deze schrijfster nog altijd niet volledig tot ontwikkeling is gekomen en ik ben dan ook heel benieuwd naar haar volgende boek.


ISBN 9789400503199 | paperback | 288 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | juli 2016
Vertaald door Corry van Bree

© Annemarie, 16 augustus 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven