Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Koud spoor
Unit Plaats Delict Deel 2
Carina van Leeuwen


Soms hebben politiemensen maar een smerig baantje. In Den Haag is het zomer, een echte hete zomer. Niet zo prettig om dan steeds opnieuw vuilniszakken te moeten onderzoeken waar stinkende en in ontbinding verkerende lichaamsdelen in zitten. Blijkbaar is de dader extra gehaast geweest om de delen kwijt te raken, na een grote stroomstoring in de stad.
Forensisch rechercheur Renee Spaan is wel wat gewend, zij wurmt zich tussen de maden door...
Het is een vreemde zaak, en voorlopig hebben ze geen idee wie de dode is, laat staan wat de zaak verder omhelst. Er lijken meerdere daders te zijn.


Maar Renee is ook druk bezig met een andere zaak, een man wordt gevonden in zijn woning, helemaal verpakt, geseald zeg maar, in plastic. De man staat bekend als een zonderling, en misschien is het zelfmoord, maar niets is zeker. De woning wordt op zijn kop gezet waarbij ze een gruwelijke vondst doen in de kast...


Renee is evenwel vooral bezig met haar vader, die vijfentwintig jaar eerder omkwam bij een brand in een XTC-laboratorium. Ze heeft ontdekt dat er van alles niet deugde rond die zaak: haar vader was een gewone wijkagent, waarom hing hij dat pand binnen? De echtgenoot van Renees beste vriendin, blijkt er bij betrokken te zijn, en dat doet de vriendschap geen goed.
Is hij degene die Renee probeert aan te rijden? Degene die haar flat binnendringt? Wie zit daar achter en waarom?
En dan heeft Renee haar eigen leven nog niet op de rails na de zelfmoord van haar vriendin (in het eerste deel  van Unit Plaats Delict beschreven).


Stof genoeg om een boeiende thriller te schrijven. Maar echt een thriller vind ik het niet worden. Misschien omdat er teveel gebeurt? Omdat er veel informatie gegeven wordt over forensische zaken? Maar dat is dan weer wel interessant om te lezen.
Niet alle verhaallijnen worden netjes afgerond, er blijft nog het een en ander over dat in een volgend deel uit de doeken gedaan zal moeten worden.
Blijft over een lekker misdaadverhaal, vanuit een interessante invalshoek, met veel aandacht voor het privéleven van de hoofdpersoon. En een kanjer van een cliffhanger...


ISBN  9789400502154 | Paperback |320 pagina's |Uitgeverij A W Bruna| januari 2015

© Marjo, 24 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven