Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

OngewisOngewis
Cath Staindliffe


Dit is het tweede boek over het duo Scott en Bailey en het lijkt er op dat er geen andere boeken over hen zijn.
Er is in dit boek sprake van iets, wat men nog wel een eufemistisch 'een familie-drama' noemt. In de woning boven een pub worden de lichamen van 3 mensen gevonden, een moeder, haar dochter en de broer van de moeder. Op de achterflap staat het een en ander dus fout vermeld. De vader, die de pub beheerde, wordt vermist, evenals de twee zoontjes van het gezin. Alles wijst er op dat de vader de mensen vermoord heeft en de vraag is dus of men nog op tijd is, om de andere kinderen en de vader levend terug te vinden.


De vrouwen hebben zelf ook nog wel de nodige problemen, onder andere met de gevolgen van eerdere zaken waar ze mee te maken hebben gehad en die niet in het vorige boek voorkwamen. Dat ervaar ik ergens wel als een nadeel, want je zou graag meer willen lezen, maar dat kan dus niet. Rachel Bailey heeft een moordaanslag van haar ex-vriend Nick overleefd en Janet Scott wordt gevraagd om een seriemoordenaar, die ze gepakt heeft en waar ze niet zonder kleerscheuren van af is gekomen, te verhoren. Daarnaast overlijdt de vader van Rachel Bailey, als gevolg van z'n drankgebruik. Dit brengt haar niet nader tot haar zus en hoewel ze inmiddels bevriend is met Janet Scott, zwijgt ze ook hier weer over.


Het verhaal is weer spannend en ik zou graag meer over dit duo willen lezen. Rachel Bailey is nog steeds zeer gedreven en brengt zichzelf door ondoordachte acties nog wel eens in gevaar en Janet Scott is nog steeds de bedachtzame van de twee.


ISBN 9789026135712 | paperback | 269 pagina's| De Fontein | juni 2015
Vertaald door Ans van der Graaff

© Renate, 9 mei 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven