Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Ter informatie:

Onderstaand twee boeken, die verschenen zijn naar aanleiding van het boek van Dan Browns De Da Vinci Code.

De Da Vinci Code ontcijferd
Filip Coppens


Dan Brown's De Da Vinci Code is een internationale bestseller. Het is het best verkocht boek voor volwassenen ooit. Het boek stelt dat het gebaseerd is op feiten. Daarbij moeten we denken aan de volgende zaken: het geheime genootschap de Priorij van Sion, de katholieke organisatie Opus Dei, de schilderijen van Leonarda da Vinci en een ketterse code die daarin verwerkt werd... en het huwelijk tussen Jezus en Maria Magdalena. In dit boek gaat Flip Coppens in op de feiten en verzinsels van De Da Vinci Code. De beweringen van Brown worden in een historisch kader geplaatst. Argumenten voor en tegen worden gewogen. Aangetoond wordt dat Brown sterk beïnvloedt werd door het nieuwetijds denken dat in de laatste twintig jaar in opkomst kwam.
ISBN 9080670081

 
De geheimen van De Da Vinci Code: wat zijn de feiten en wat is fictie?
Simon Cox, Theo van der Ster

De onovertroffen bestsellerthriller van dit jaar, DE DA VINCI CODE van Dan Brown introduceerde bij een grote groep lezers de mysterieuze wereld van gecodeerde boodschappen in de schilderijen van Leonardo Da Vinci. Vreemde symbolen in een kapel in Schotland, een eeuwenoud geheim genootschap en de zoektocht naar de heilige graal hebben er allemaal ook mee te maken. Maar wat in die thriller is fictie, en wat zijn de feiten? Bestaat de Priorij van Sion werkelijk? Wat zijn de nieuwste theorieën over de heilige graal en zijn (haar?) ware aard? Welke aanwijzingen heeft de auteur in de namen van zijn hoofpersonen versleuteld?
DE GEHEIMEN VAN DE DA VINCI CODE is een bron van achtergrondkennis voor de vele fans van de thriller en voor diegenen die de waarheid van de mythe van de heilige graal willen kennen.
ISBN 9022540359
 
Links over het schilderij het laatste avondmaal:
http://www.broodjeaap.nl/codex.html

AMSTERDAM - Het boek 'De Da Vinci Code' van Dan Brown werd vorig jaar het meest verkocht. Het boek ging in 2004 in totaal 412.330 keer over de toonbank. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

Recensies

Boven