Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Het Bernini mysterie
Dan Brown


Omdat ik eigenlijk een beetje verward en geïrriteerd achterbleef bij De Da Vinci Code, was ik er huiverig voor om aan dit boek te beginnen. Maar ik ben wel altijd in voor een goede thriller dus toch begonnen.


Robert Langdon (dezelfde als in Da Vinci) wordt in Amerika uit zijn bed gebeld door een man die wil dat hij onmiddellijk naar Genève komt. Er is een man vermoord, gebrandmerkt met het woord "Illuminati". Dat is een geheim genootschap waar Langdon alles van af weet, maar hij dacht dat het niet meer bestond. In Genève ontdekt hij nog veel meer dat hij niet wist. Dit is het stuk in het boek waar het mij weer ging duizelen. Ik weet wel dat het vooral mijn eigen onkunde is waardoor al die wetenschappelijke beweringen mij irriteren, maar die kennis neemt de irritatie niet weg. Ik wil weten of die beweringen waar zijn of niet.. Toen mij verteld werd dat deze in dit boek waar zijn, las ik toch maar door. En werd gegrepen door een uiterst spannend verhaal. Er moet een nieuwe paus gekozen worden, maar vier kardinalen zijn verdwenen. De overigen gaan toch in conclaaf en weten niets van de speurtocht die Langdon en Vittoria (alweer voor de dame in het verhaal alleen de voornaam!) maken kris-kras door Rome, achter een nietsontziende moordenaar aan...


ISBN 9024547903 Ingenaaid, 461 pagina's Verschenen: januari 2005 Gewicht: 680 gram Formaat: 229 x 152 x 38 mm Luitingh
Vertaler: J. Ruitenberg

Marjo, februari 2005

Bekijk de reacties, klik HIER!
Het Bernini mysterie

Biblion recensie

 
Leonardo Veta, een rooms-katholieke priester en natuurkundige bij het CERN in Genève, wordt vermoord in zijn laboratorium. Robert Langdon, deskundige op het gebied van sektes en satanische genootschappen, wordt uitgenodigd om uit te zoeken wie er achter de aanslag zit, want op het lijk van de vermoorde was het brandmerk van de Illuminati achtergelaten, een antigodsdienstige en officieel niet bestaande groepering. Zij zijn zo gevaarlijk omdat zij een cilinder met antimaterie uit het lab ontvreemd hebben, waarmee een enorme explosie veroorzaakt kan worden. De speurtocht leidt naar Rome en wordt een race tegen de klok. Hoewel de natuurkundige theorieën overtuigend lijken, zijn de speculaties over het wetenschappelijk bewijzen van het bestaan van God en van de schepping volgens Genesis dat niet. Het is daarom moeilijk om het verhaal serieus te blijven volgen. De schrijver had er goed aan gedaan minder extreme elementen voor zijn verhaal uit te kiezen. De liefhebber van thrillers zal zich storen aan dit gebrek aan realisme. De lezer voor wie een spannend verhaal voldoende is, wordt op zijn wenken bediend.
Biblion

Recensies

Boven