Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Het land van de echo'sHet land van de echo's
Daniel Hecht


Bezetenheid komt in alle wereldreligies en bijgeloven voor, stelt Daniel Hecht in zijn nawoord.
In de historische literatuur van de Navajo’s vond hij beschrijvingen van meerdere gevallen, waaronder dat van Anna Winsor. Zij stierf in 1873, na een leven met toevallen, ijltoestanden en een staat van verwarring waarin zij haar ruggengraat als haar rechter arm ervoer en haar nek als haar schouder. Haar rechter arm kende ze niet en had die ook niet onder controle. Ze was er bang voor. Ook sprak ze met vreemde stemmen en nam andere persoonlijkheden aan.


Fascinerend, net als dit boek, waarin Hecht - gebruikmakend van Winsors verhaal - het fictieve verhaal van de vijftienjarige Tommy Keeday beschrijft.  Hij is leerling op een kostschool voor hoogbegaafde indiaanse leerlingen, die geleid wordt door Julieta McCarty. Omdat bijgeloof nog steeds leeft in de harten van hun nazaten, is zij bang dat haar sponsors hun steun zullen intrekken als zij horen wat er aan de hand is. Dat mag dus niet gebeuren. Ze wil dat Tommy behandeld wordt op school, en is blij met de komst van Cree Black, een psychologe gespecialiseerd in het paranormale.
Cree herkent in de persoon van Julieta enkele problemen waar ze zelf ook mee zit: voorbije, maar niet verwerkte relaties en twijfels over  nieuwe relaties. Als ze ontdekt dat Tommy, of de geest die in Tommy zit, reageert op Julieta, en dat Julieta ook ’iets’ met Tommy heeft, moet ze meer weten.  Ze ontdekt dat er zich iets duisters in de mesa bevindt, achter de school, waar Tomy’s problemen begonnen zijn. Cree schakelt haar vienden en collega’s in. De tijd dringt, het gaat steeds slechter met de jongen en er is ook de dreiging van de buurman, die zoon is van Julieta’s overleden man.


Kan Cree op tijd ontdekken wie of wat er in Tommy’s lichaam gevaren is? En hoe lost ze haar eigen problemen op?
Dit verhaal is doorspekt met veel wetenswaardigheden over de Navajo-indianen en hun leefwijze, in het verleden en in het heden.  Behalve een spannend verhaal dus ook leerzaam.
De ontknoping is niet echt verrassend, het is geen tenenkrommend plot, maar niettemin zeer de moeite waard. Je moet wel iets hebben met het bovennatuurlijke, denk ik.


ISBN  9789024556915 | paperback |431 pagina's| Poema Pocket| oktober 2005
Vertaald uit het Engels door Robert Vernoooy

© Marjo, 30 december  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven