Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Kinderen van de regenboogKinderen van de regenboog
Danny Beyens


‘Belgerinkel kan de wereld veranderen. Weg waren de schuimende golven die aan het witte strand likten, verdwenen was de zuiderse schoonheid in bikini, die verleidelijk naar hem knipoogde en ook van de palmboom waaronder hij zich zo knusjes had genesteld, was geen spoor meer te bekennen.´


Deze binnenkomst is duidelijk: van deze manier van schrijven ga ik genieten! Nu het verhaal nog. En daar is niets mis mee. Integendeel!!


De man die lag te dromen is Hans Degraaf, en hij wordt gestoord door de overbuurvrouw, Martha. Zij is een vrouw op leeftijd, en komt in paniek vragen of Hans en zijn hoogzwangere vrouw haar willen helpen: haar kleindochter Evy is niet thuisgekomen. Wat moet ze nu doen? Hans reageert zoals de politie het later ook zal doen: Evy is 19 jaar oud, studeert in Antwerpen, waar ze ook een kamer huurt. Ze zal wel op pad zijn en de tijd vergeten. Maar Martha houdt vol: dat is niets voor Evy!


Al snel komen Martha en Sonja, de vrouw van Hans, erachter dat Evy niet alleen geen kamer huurt op het opgegeven adres, maar bovendien niet ingeschreven staat op de universiteit. Geen zorg, zegt de politie. Die jonge meiden komen steeds snel terug. Maar dan wordt Evy’s gsm gevonden. En daar vindt men een foto van vreemd uitgedoste personen, en een foto van een duidelijk vermoorde vrouw.


Wie is die vrouw? Heeft Evy haar vermoord? Is ze zelf slachtoffer geworden? Wat heeft haar ex-vriendje er mee te maken? En hoe past de andere verhaallijn, over een ietwat verlopen televisiepresentator en zijn boekhouder, in het verhaal?
Coppens en Degraaf (!!) zijn de aangewezen speurders, die de raadsels moeten zien te ontwarren en als het even kan moeten voorkomen dat er meer slachtoffers vallen. Zij komen in aanraking met een geheimzinnige sekte van paganisten, die zich verschuilen in het bos. Die noemen zich de ‘ kinderen van de regenboog’.
Intussen is er taal noch teken van Evy…


Er zit vaart in het verhaal, en door de wisseling van verhaallijnen ontstaan er cliffhangers, die het geheel nog spannender maken. En dat dus ijn die prettige stijl: veel vlotte dialogen, als het nodig is wat uitleg, wat mooie beschrijvingen voor de sfeer, en het verhaal vanuit verschillende gezichtspunten: Als je begint, gaat het in een sneltreinvaart naar het einde: heerlijk!
Dit blijkt de vierde thriller te zijn van Danny Beyens: het smaakt naar meer.


ISBN 9789079552856 | paperback |400 pagina's | Kramat|oktober 2012

© Marjo, 9 april  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven